Protest u Gračanici zbog pritvora Jovanoviću
Foto: Screenshot, RTS

Protest u Gračanici zbog pritvora Jovanoviću

Stotinak građana organizovalo je u Gračanici mirnu šetnju, protestujući zbog pritvaranja Riste Jovanovića iz Podgorice, uhapšenog za Vidovdan na Gazimestanu.

"Sa vjerom u Boga do slobode“, „Zaklinjem se pred Bogom i u svoju ćerku da nisam kriv“, „Nije kriv“, „Pravda za Rista“, neke su od poruka sa protesta, javlja RTS.

Zahtjevano je bezuslovno oslobađanje Jovanovića, jer je, kako su okupljeni naveli, uhapšen bez pravnog osnova.

Jovanoviću je u Osnovnom sudu u Prištini određen pritvor od 30 dana zbog optužbe da je „širio vjersku mržnju i doveo u opasnost pripadnike albanske nacionalnosti“.

On je u pritvoru u Kosovskoj Mitrovici, a njegova advokatica Jovana Filipović podnijela je žalbu Apelacionom sudu na odluku suda o pritvoru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.