Sjajn fudbal u Minhenu, Italija u polufinalu EP

Sjajn fudbal u Minhenu, Italija u polufinalu EP

Fudbaleri Italije plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva pošto su sinoć u Minhenu savladali selekciju Belgije sa 2:1.

Gledali smo sjajan fudbal na Alijanc Areni u Minhenu i bila je ovo jedna od najzanimljivijih utakmica na prvenstvu.

Italijani su pokazali zašto su okarakterisani kao jedan od favorita za osvajanje i zasluženo su otišli među četiri najbolje ekipe na ovom šampionatu.

Italija je do gola došla u 31. minutu, Ćiro Imobile je tražio penal u kaznenom prostoru Belgije, a u nastavku akcije lopta je došla do Nikola Barele, koji je preciznim udarcem savladao golmana Tiba Kurtou.

Do drugog gola Italija je stigla u 44. minutu nakon udarca Lorenca Insinjea sa dvadesetak metara, da bi do kraja poluvremena bio dosuđen penal za Belgiju poslije prekršaja, kojeg je napravio Đovani Di Lorenco nad Žeremijem Dokuom.

Precizan sa "bijele tačke" je u drugom minutu sudijske nadoknade bio Lukaku.

Italiji je ovo 32 utakmica bez poraza, a poslednji put su poraženi u septembru 2018. godine od Portugala.

Protivnik Italiji u polufinalu biće Španija, koja je ranije juče nakon boljeg izvođenja penala savladala Švajcarsku.

Španija i Italija će reprizu finala Evropskog prvenstva iz 2012. godine, igrati 6. jula na londonskom Vembliju.

Beta/B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.