Jazz Festival okupio sjajne muzičare sa sjevera

Godinama unazad, terapija za dušu dolazila je iz duha bjelopoljske čaršije, iz gitare Brka Mulića, iz Haninog glasa, iz ritma Bekanovog bubnja i oni su prvi bend koji se predstavio večeras pred publikom u kući Rista Ratkovića.

Nakon toga, publika u Bijelom Polju je uživala u vokalno instrumentalnom sastavu "Kira" takođe iz Bijelog Polja, koji je osnovan 2019. godine. 

Čine ga Adela Međedović – vokal, Dina Kapa – klavijatura, Damir Ćatović – gitara i vokal, Emin Nišić – vokal i Saldin Kolić – perkusije. 

Ovo je njihovo prvo predstavljanje na festivalu koje su započeli nešto drugačijim izvođenjem numere "Još ne sviće rujna zora".

Potom je nastupio “Rudolf”, crnogorski muzički sastav iz Kolašina. 

U osnovi njihove muzike su bluz, rok i bluz – rok. Tekstovi njihovih pjesama se bave potragom za slobodom, ljubavnim i socijalnim temama. Objavili su album „Divljina” i učesnici su brojnih gitarijada, motorijada, festivala, a imali su i samostalne koncerte, među kojima se izdvaja trodnevna turneja sa Električnim orgazmom i grupom Prti Bee Gee. 

Bjelopoljskoj publici su po prvi put večeras izveli promociju pjesme “Kihot” koja je jutros izašla kao prva pjesma sa drugog albuma koji su izdali. 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.