“Jazz of White Field”, izložba fotografija Stefana Vukićevića
Foto: Stefan Vukićević

“Jazz of White Field”, izložba fotografija Stefana Vukićevića

15 White Field Jazz Festival tradicionalno koji se održava u Bijelom Polju, okupio je brojne umjetnike iz oblasti muzike. U sklopu festivala izložbom fotografija predstavio se Stefan Vukićević.

Na ovogodišnjem Jazz festivalu prvu noć nastupiće Akustična terapija, Kira, Rudolf dok će se druge večeri bjelopoljskoj publici predstaviti Mikrkozma ali i Verica Čuljkovića i Dj Danilo Radusinović.

Mladi Bjelopoljac, Stefan Vukićević rođen je 01. Maja 1993. godine u Bijelom Polju gdje je završio osnovnu i srednju školu, postdiplomske studije upisao je u Podgorici na Fakultetu vizuelnih umjetnosti a za vrijeme svog školovanja boravio je i u Slovačkoj na katedri fotografije. 

Fotografije kojima se predstavio Vukićević svjedoče o programima, prisustvu publike, atmosferi čak i impresijama na samim koncertima Jazz Festivala.

Njegova zamisao je da poveže fotografiju i muziku jer kako kaže najbolji način za prenos i svjedočanstvo o jednom festivalu je fotografija. 

Sve fotografije su monohromne i najčešće daju prikaz koncertne bine fotografisane iz publike, što je sjajan način da se prikaže subjektivni ugao gledanja na same koncerte ili filmskim jezikom rečeno “subjektivni kadar”. 

 

image67151105

Uz petnaest dokumentarnih Vukićević dodaje i pet pejzažnih fotografija, sve imaju sjajnu kompoziciju, planove i svjetlost, kako su monohromne tako su pune kontrasta te na taj način dodatno pojačavaju fokus na bitno.

Vukićević je zahvalio Kemalu Musiću, direktoru Javne ustanove “Ratkovićeve večeri poezije” na prilici da se predstavi publici i svima na interesovanju za fotografije koje je izložio.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.