Penzioneri koji se vakcinišu u julu dobijaju turistički vaučer od 50 eura, muzika sat vremena duže
ilustracija, foto: PR Centar

Nove epidemiološke mjere do 16 .jula

Penzioneri koji se vakcinišu u julu dobijaju turistički vaučer od 50 eura, muzika sat vremena duže

Savjet za borbu protiv korona virusa donio je nove mjere koje će važiti od subote 2. jula do petka, 16. jula.

"Svi penzioneri koji se vakcinišu u julu prvom dozom vakcine protiv korona virusa dobijaju turistički vaučer u vrijednosti od 50 eura. O načinu ostvarivanja ovoga prava, javnost će obavijestiti Ministarstvo ekonomskog razvoja", saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Osim toga, omogućava se jedan slobodan dan nakon vakcinacije zaposlenima u državnim institucijama.

"Preporučujemo privatnicima da slijede naš primjer. O našinu ostvarivanja ove mogućnosti, javnost će izvijestiti Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija", saopšteno je.

Svim državljanima Crne Gore koji su vakcinisani Sinofarm ili Sputnjik V vakcinom, u svrhu putovanja u inostranstvo, a ukoliko određena država to zahtijeva, biće omogućeno besplatno PCR testiranje u Institutu za javno zdravlje.

"Nužno je da naši državljani imaju dokaz o putovanju i nužno je da država u koju idu zahtijeva PCR test", saopšteno je.

Povećava se i dozvoljeni broj navijača na sportskim događajima.

"Umjesto dosadašnjih 10 odsto, omogućava se da broj posjetilaca bude 30 odsto od ukupnog broja sjedišta", naveli su iz Ministarstva zdravlja.

Dodaju da se produžava se termin izvođenja muzike uživo u baštama i na terasama ugostiteljskih objekata.

"Umjesto od 20 do 23 sata, muzika uživo na otvorenom može da se izvodi od 20 sati do ponoći", saopšteno je.

Širi se lista zemalja čiji državljani u Crnu Goru mogu da uđu bez testova ili dokaza o vakcinaciji protiv korona virusa.

Iz Ministarstva ističu da od sjutra, u Crnu Goru, slobodno mogu da uđu državljani Sjedinjenih Američkih Država i Kanade.

Ove mjere važe do 16. jula.

"Međutim, u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, mjere će momentalno biti pooštrene u skladu sa situacijom", zaključuje se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.