Jakov Milatović

Milatović saopštio

"Nijedan investitor ne može državi Crnoj Gori da prijeti arbitražom"

Nijedan investitor ne može državi Crnoj Gori da prijeti arbitražom, kazao je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

On je to naveo komentarišući moguću arbitražu koju je najavila kompanija Aman Resorts zbog kršenja ugovora u vezi Kraljičine plaže.

"Insistiraju na privatnosti Kraljičine plaže, na mostu koju vodi ka Svetom Stefanu što je u suprotnosti sa našim zakonima.Čini mi se da na način na koji žele neke stvari ne žele da dođe do dogovora. Prosto postoje zakoni Crne Gore, a ranije su bili čini mi se zakoni DPS-a koji su više poštovali", naveo je Milatović gostujući u emisiji „Načisto“ Televizije Vijesti.

Te plaže su, kako je kazao, date u zakup Amanu i obaveza te kompanije je da one budu uređene i čiste, „tako da je jedini krivac neuspostavljenog reda upravo kompanija u čijoj je to nadležnosti“.

"Postavlja se pitanje da li mi imamo dovoljno benefita od takvog investitora. U trenutku kada je turizam počeo da raste njemu se smanjuje renta. Prošle godine su državni organi u toku najveće pandemije Uprava za nekretnine donosi odluku o cjepkanju puta od Pržna do Svetog Stefana i preimunuju odluku o namjeni puta od plaže do Spa centra koji je postao šetalište. Potreban je ozbiljan advokatski tim koji će sve te stvari da ispita. Niko državi ne može da prijeti da arbitražom i mi imamo određenja znanja. Ja svakako ne bih volio da dođe do arbitraže. Ne prihvatam da je neko od Svetog Stefana napravio brend, on je to bio i prije ovog investitora. Za razliku od Luštice, Porto Montenegra i Porto Novog koji su dodata vrijednost. Nijesam siguran da je ovaj investitor donio neku dodatnu vrijednost", kazao je Milatović.

On je dodao kako bi volio da se svaki nekridibilni investitor volio bih da se povuče iz Crne Gore.

Upitan da li su nekridibilni investitori Adriatic Properties i Toščelik, Milatović je rekao da su to oni koji ne daju dodatnu vrijednost.

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.