Princ Vilijam i princ Hari otkrili statuu princeze Dajane
Foto: Daily Express

Princ Vilijam i princ Hari otkrili statuu princeze Dajane

Princ Vilijam i princ Hari okupili su se u palati Kensington da odaju počast svojoj pokojnoj majci, princezi Dajani, i otkrili njenu statuu.

Braća su se u četvrtak okupila u svojoj kući iz djetinjstva, palati Kensington, da bi otkrili statuu na kojoj je prikazana njihova majka sa troje djece, odražavajući Dajanin rad na podršci i njegovanju djece širom svijeta.

"Danas, na ono što bi bio 60. rođendan naše majke, sjećamo se njene ljubavi, snage i karaktera - osobina koje su je učinile silom dobra širom svijeta, promijenivši bezbroj života na bolje", rekli su Villijam i Hari u zajedničkoj izjavi.

"Svakog dana želimo da je i dalje sa nama i nadamo se da će ovaj kip zauvijek biti viđen kao simbol njenog života i njenog nasljeđa", navodi se dalje u saopštenju.

Zahvalivši timu koji je pomogao da kip i vrt ožive, oni su takođe izrazili zahvalnost za "sve one širom svijeta koji održavaju uspomenu na njihovu majku živom".

Događaj je uslijedio nakon toplog susreta braće prvi put od sahrane njihovog dede princa Filipa u maju. Razmijenili su pozdrave sa članovima Dajanine porodice, uključujući njenog brata Čarlsa Devetog Erla Spensera i njene sestre, Ledi Sare Mekorkudejl i baronicu Džejn Felous.

Planovi da se napravi statua princeze Dajane prvi put su objavljeni u februaru 2017. godine, kada je obilježeno 20 godina od njene smrti u automobilskoj nesreći u Parizu. Tada je voljena princeza preminula u 36. godini.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.