Doktor kotorske bolnice odbio da pruži pomoć svešteniku CPC?
ilustracija

Doktor kotorske bolnice odbio da pruži pomoć svešteniku CPC?

Doktor Milovan Radosavljević iz Opšte bolnice Kotor odbio da pruži medicinsku pomoć svešteniku Crnogorske pravoslavne crkve, navodi se u saopštenju Episkopije crnogorsko primorske.

Događaj, kako navode, ne služi na čast doktoru Milovanu Radosavljeviću iz Kotora i zdravstvenom sistemu Crne Gore, a oslikava trenutno stanje stvari u crnogorskom društvu.

"Ova priča, koju nam iz prve ruke prenosi naš sveštenik Milo Mihajlović, zabrinjava i navodi nas da se zapitamo da li u Crnoj Gori vlada aparthejd i da li se Crnogorci mogu liječiti u zdravstvenom sistemu Crne Gore, kod doktora koji preferiraju Republiku Srbiju i njenu crkvu u Crnoj Gori?", upitali su iz CPCa

Kako je jerej Milo Mihajlović naveo u izjavi, on je u nedelju 27. juna oko 9 sati pošao u Hitnu službu Opšte bolnice Kotor pošto nedeljom ne radi Dom zdravlja zbog bolova u desnom uvu.

"Bio sam u mantiji, a u ruci sam držao kamilavku na kojoj je grb Crne Gore. U holu sam sreo doktora Milovana Radosavljevića, koji je prošao pored mene i ušao u jednu malu mračnu kancelariju u kojoj se nalazi kompjuter. Prišao mi je jedan momak, za koga pretpostavljam da je medicinski tehničar. Pitao sam ga imaju li dežurnog otorinolaringologa da mi pregleda uvo. Rekao mi je da rijetko kad i radnim danima imaju otorinolaringologa. Uputio me da śutra pođem u Dom zdravlja i rekao mi da mi danas mogu dati samo neki lijek protiv bolova. Zatim je ušao kod doktora Radosavljevića u kancelariju da mu objasni moj problem. Vrata kancelarije su ostala otvorena, pa sam čuo da je doktor Radosavljević rekao: "Neka pođe na Cetinje, đe su njihove sve svetinje!"", navodi Mihajlović.

"Upitao sam doktora kako ga nije sramota da se tako ophodi prema meni i da se sprda sa Cetinjem i cetinjskim svetinjama. Upitao sam ga je li ima takav odnos prema meni zato što sam crnogorski pop?!On je nerazgovijetno odgovorio: "Ne, ne, ne… Ništa sa Vama…".". -navodi crkvenjak.

Momak je, kako je dalje ispričao,  izašao iz kancelarije i rekao mu da nemaju ni lijek za bolove da mu daju.

"Predložio mi je da śutra odem u Dom zdravlja i tamo potražim pomoć. Medicinsko osoblje je bilo ljubazno i bilo im je neprijatno zbog ove situacije. Jedna medicinska sestra je pokušala opravdati doktora, pa mi je rekla: "Znate, gospodine, nije on mislio ništa ružno…" Ako me boli uvo, nijesam gluv. Tako da sam sve dobro čuo i razumio."", dodao je on

Iz CPC  zaključuju, da, kako kažu, "s obzirom na stanje u crnogorskom zdravstvu, možda ovaj tekst bude dobra preporuka doktoru Milovanu Radosavljeviću za postavljenje na položaj direktora Opšte bolnice u Kotoru".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.