Protest građana zbog hapšenja Jovanovića, policija intervenisala i odblokirala Blažov most (FOTO)
Foto: Pobjeda

Protest građana zbog hapšenja Jovanovića, policija intervenisala i odblokirala Blažov most (FOTO)

Grupa građana okupila se večeras kod zgrade Vlade Crne Gore u Podgorici kako bi iskazala protest zbog određivanja pritvora Podgoričaninu Ristu Jovanoviću, koga je kosovska policija uhapsila na Vidovdan, 28. juna, na Gazimestanu. Nakon što im se iz Vlade niko nije obratio, blokirali su most Blaža Jovanovića.

U pozivu, koji je kružio društvenim mrežama, pozvani su svi da izađu večeras i pruže podršku, kako su naveli, nevino osuđenom momku i njegovoj porodici.

Okupljeni su skandirali "Oj Kosovo, Kosovo", "Sloboda za Rista" i "Crna Gora i Srbija to je jedna familija".

Na početku protesta poručili su da će blokirati most Blaža Jovanovića ukoliko im se niko ne obrati u narednih sat.

Jovanović će biti 30 dana u pritvoru u Sjevernoj Mitrovici zbog optužbe za krivično djelo "izazivanje nacionalne i vjerske mržnje i netrpeljivosti", ima pravo žalbe na tu odluku.

Branilac Jovanovića, advokat Jovana Filipović rekla je da očekuje da će Apelacioni sud uvažiti žalbu i ukinuti mjeru pritvora i da će se on u daljem toku suđenja braniti sa slobode.

Podsjećamo, iz Ministarstva vanjskih poslova saopšteno je da će Ambasada Crne Gore na Kosovu nastaviti intenzivnu komunikaciju sa nadležnim organima države prijema povodom donošenja rješenja o pritvoru u trajanju od 30 dana crnogorskom državljaninu Ristu Jovanoviću.

Jedan od lidera Demokratskog fronta DF Milan Knežević upozorio je danas da će njegova partija protestovati ispred Ambasade Kosova u Podgorici, ako izostane institucionalna reakcija premijera Zdravka Krivokapića zbog određivanja pritvora Podgoričaninu Ristu Jovanoviću.

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.