Đoković bez milosti protiv Andersona za treće kolo Vimbldona
Novak Đoković, Foto: Reuters

Đoković bez milosti protiv Andersona za treće kolo Vimbldona

Nastavio je Novak Đoković niz pobjeda na Vimbldonu! U drugom kolu je srpski teniser savladao Kevina Andersona 6:3, 6:3, 6:3.

Najbolji teniser svijeta zabilježio je 16. uzastopnu pobjedu na terenima Ol Ingland kluba. U reprizi finala Vimbldona iz 2018, savladao je Južnoafrikanca posle 100 minuta igre.

Making it look easy 

@DjokerNole moves another step closer to Grand Slam No. 20 with a 6-3, 6-3, 6-3 win over Anderson in the #Wimbledon. pic.twitter.com/8JQDynqzOg

— ATP Tour (@atptour) June 30, 2021

Srbin je odigrao još jedan fantastičan meč, odlično je servirao, udarao je prodorno i precizno. I na ovom meču se nekoliko puta poklizao, ali srećom bez posljedica.

Novak je meč završio sa 9 as udaraca, 25 vinera i samo šest neiznuđenih grešaka. Anderson je osvojio 11 poena iz servisa, imao je 24 vinera i 26 promašaja.

Đoković će 12. put uzastopno igrati u trećem kolu Vimbldona. Rival će mu biti pobjednik duela Sepi – Kudla.

Odlično su servirali i jedan i drugi od početka meča, velika borba vodila se u uvodnim gemovima, ali nije viđena nijedna brejk lopta. Đoković se ponovo nekoliko puta poklizao i pao. U završnici meča prvi reket svijeta je podigao nivo igre, udarao je prodornije, preciznije, pa je u osmom gemu napravio brejk. Potom je bez izgubljenog poena dobio gem za set.

Zaprijetio je odmah na početku drugog seta Novak, ali je uz dobar servis Anderson spasao brejk loptu. Napadao je Đoković u nastavku, da bi konačno otpor rivala slomio u sedmom gemu. Nije imao Anderson odgovor na igru branioca titule, Srbin je napravio još jedan brejk i duplirao je prednost u setovima.

Sigurni su bili na servisu i jedan i drugi početkom trećeg seta. Đoković je ozbiljno zaprijetio u osmom gemu, kada je iskoristio treću brejk loptu. Bilo mu je to dovoljno da dođe do maksimalne pobjede.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.