Obezbijeđena sredstva za rad prosvjetara zaposlenih na određeno vrijeme

Obezbijeđena sredstva za rad prosvjetara zaposlenih na određeno vrijeme

Uz podršku Ministarstva finansija i socijalnog staranja, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta je obezbijedilo sredstva za prosvjetne radnike zaposlene na određeno vrijeme.

Dakle, svim prosvjetarima će biti isplaćene zarade koje im pripadaju, a Ministarstvo će direktorima obrazovnih ustanova sugerisati da postupe u skladu sa odlukom. Shodno čemu će svi zaposleni u prosvjeti moći da ostvare prava koja im pripadaju - saopšteno je iz tog resora.

Na ovaj način, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta će svim zaposlenim prosvjetarima, koji za to ispunjavaju uslove, omogućiti i transformaciju ugovora na određeno vrijeme, u ugovore na neodređeno.

"Čime će biti zadovoljene potrebe i Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, i prosvjetnih radnika, ali i ispravljena višegodišnja nepravda. Boljitak cjelokupnog obrazovnog sistema jedan je od suštinskih prioriteta Ministarstva PNKS, a unapređenje uslova rada zaposlenih u prosvjeti dugoročni interes svih građana Crne Gore, budući da je investiranje u prosvjetu investicija u budućnost naše djece", poručuju iz Ministarstva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.