Radulović na konferenciji u okviru „PRESPA - Forum za dijalog“ u Sjevernoj Makedoniji
Đorđe Radulović

Radulović na konferenciji u okviru „PRESPA - Forum za dijalog“ u Sjevernoj Makedoniji

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović učestvovaće na međunarodnoj konferenciji u okviru „PRESPA - Forum za dijalog“ koja se održava 1. i 2. jula u Ohridu i Otaševu, na poziv predsjednika Vlade Republike Sjeverne Makedonije Zorana Zaeva i šefa diplomatije Bujara Osmanija.

"Učešće ministra Radulovića na konferenciji predstavlja mogućnost da se afirmišu težnje Crne Gore, u vidu jačanja regionalne saradnje kao preduslova za dugotrajnu stabilnost i prosperitet Regiona", saopšteno je iz MVP.

Prespa Forumu će prethoditi neformalni sastanak ministara vanjskih poslova šest zemalja Zapadnog Balkana, u cilju pokretanja nove neformalne političke platforme Balkan 6 (B6), koja ima za cilj uspostavljanje bliže saradnje i bolje komunikacije među državama, budućim članicama EU.

Na marginama Foruma planirano je više bilateralnih susreta ministra Radulovića sa zvaničnicima zemalja Regiona.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.