Sekulović će voditi Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava
Sergej Sekulović

Do izbora novog ministra

Sekulović će voditi Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović vodiće Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava do izbora novog ministra, saznaje Dan.

On će biti koordinator u Ministarstvu pravde, dok se ne izabere naslednik dosadašnjeg ministra Vladimira Leposavića, koji je nedavno smijenjen u Skupštini.

Tokom prethodne nedjelje, premijer Zdravko Krivokapić je u Skupštini rekao da je donesena odluka da on bude koordinator Ministarstva pravde i da će odmah biti imenovan i državni sekretar, koji će imati snage i znanja da se izbori sa mnogim problemima.

Leposavić je smijenjen na predlog premijera Zdravka Krivokapića zbog odgovora na pitanje o genocidu u Srebrenici.

Smjena ministra pravde zatražena je uz tvrdnju da je negirao genocid, što je on demantovao.

Odlukom poslanika, on je smijenjen 17. juna. Tom prilikom je glasalo 80 poslanika, 43 su bila za, 27 protiv, dok je uzdržanih bilo 10.

Leposavić je smijenjen glasovima opozicionih partija DPS-a, SDP-a, BS-a, SD i poslanika vladajuće većine iz Građanskog pokreta URA.

Deset poslanika iz koalicije „Mir je naša nacija“, okupljene oko Demokrata, bilo je uzdržano, a 27 iz koalicije za “Budućnost Crne Gore”, koju predvodi DF, bilo je protiv.

Nakon izglasavanja smjene Leposavića, poslanik Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović saopštio je da će taj politički savez bojkotovati rada crnogorskog parlamenta zbog te odluke.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.