Novak započeo put ka novoj GS tituli: Izgubio prvi set, pa rutinski pobijedio Drejpera
Novak Đoković, Foto: Reuters

Novak započeo put ka novoj GS tituli: Izgubio prvi set, pa rutinski pobijedio Drejpera

Uspješno je počeo Novak Đoković odbranu titule na Vimbldonu! Srpski teniser je u prvom kolu pobijedio Britanca Džeka Drejpera 4:6, 6:1, 6:2, 6:2. SrbinNajbolji teniser svijet je ostvario 15. uzastopnu pobjedu na Ol Ingalnd klubu.

Prvi reket svijeta je savladao 253. igrača na planeti za dva sata. Nastavio je Novak tradiciju po kojoj ne zna za poraz u prvoj rundi Vimbldona.

Srbin je izvanredno servirao, imao je 25 udaraca. Meč je završio sa 47 vinera i 24 neiznuđene greške.

Borio se Drejper, bio je hrabar 19-godišnjak, pa je uspio ono što nije nikom do 2010. godine – osvojio je prvi set protiv Đokovića u prvoj rundi.

Britanac je na kraju imao 26 direktnih udaraca i 27 promašaja.

Naredni rival Đokoviću biće bolji iz duela Anderson – Barios.

Dobro je Đoković počeo meč, sa nulom je dobio prvi gem. Odmah je Srbin imao priliku da dođe do brejka, ali se okliznuo u odlučujućem trenutku i Drejper je sačuvao servis.

Britanac je potom iskoristio mali pad u igri prvog reketa svijeta, pa je u trećem gemu napravio brejk. Do kraja seta je Đoković imao šest brejk lopti, ali nije uspio da nadoknadi izgubljeno. Srbin je prvi put od 2010. godine izgubio prvi set u prvom kolu u Londonu.

U nastavku je potpuno dominirao Srbin. Odlično je servirao, a uz dva brejka je došao do izjednačenja u setovima.

Za sve se apsolutno pitao prvi teniser svijeta i u trećem setu. Fantastično je servirao, nije izgubio nijedan poen u svojim gemovima. Uspio je dva puta da oduzme servis rivalu i povede u setovima.

Čitao je igru rivala Novak, već je došao do željenog ritma. Uz brejk u trećem gemu trasirao je put ka pobjedi. Nije više imao odgovora 253. teniser svijeta, još jednom je izgubio servis, i morao je da se pokloni kralju tenisa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.