Đoković o
Novak Đoković

Đoković o "mjehuru" pred Vimbldon: Nije idealno, nadam se da je posljednji put

Novak Đoković održao je konferenciju za medije uoči početka Vimbldona.

Najbolji teniser svijeta će odbranu titule otvoriti u ponedeljak od 13:30h protiv Britanca Džeka Drejpera na Centralnom terenu u Londonu.

Đoković je istakao da boravak u "mjehuru" nije idealan.

"Trenutno sam u ‘mjehuru’ Vimbldona sa trojicom članova svog tima – toliko smijemo da imamo uz sebe. Kao i svi ostali, ja sam u zvaničnom hotelu. Nije idealno i naravno ne volim što moram da budem u ‘mjehuru’. Nije prvi put, ali nadam se da je jedan od posljednjih. Ograničenje kretanja nije sjajno, ali tako je kako je. Isto je za sve, pa je to pošteno. Trenutno se osjećam dobro, udarci su mi dobri i fokusiran sam na borbu za titulu", izjavio je Novak Đoković.

“Grend slemovi su najveća motivacija za mene trenutno. To govorim već neko vreme i želim da iskoristim svaki GS da se borim za titulu. Tempiram formu da tokom tih turnira budem na vrhuncu. Sa smanjenim brojem turnira mogu da provodim više vremena sa porodicom, što mi je značajno. Tako je izgledao protekli jednoipogodišnji period, a tako će izgledati i ostatak moje karijere. Trenutno imam dosta samopouzdanja pošto sam osvojio prva dva grend slema sezone. Trofej na Rolan Garosu me je mnogo potrošio mentalno i fizički, ali mi je ulio i veliku količinu pozitivne energije. Ipak, ne dozvoljavam sebi da previše slavim uspjehe jer već sad treba da budem fokusiran na Vimbldon. Volio bih da osvojim novu titulu ovde jer je to turnir o kojem sanjam otkad imam sedam godina. Uvek se naježim kada sam na terenima ovog turnira i dajem sve od sebe”, rekao je srpski teniser.

“Mnogi govore o ukupnom broju GS titula, a najveći izazov je ostati fokusiran na predstojeći izazov. Ja uvek imam nešto što me motiviše, a vjerujem da je to slučaj i sa Rafom i sa Rodžerom. Svjestan sam da postoji ta debata ko je najbolji i ponekad je teško usmjeriti pažnju na ono što vas čeka na terenu. Lično se trudim da eliminišem sve takve misli dok igram. Tokom godina sam razvio tehnike koje koristim da se koncentrišem dok igram", rekao je Beograđanin.

Komentarisao je Đoković i Drejpera, svog narednog rivala.

“Iskreno, ne znam mnogo o Džeku Drejperu. Gledao sam ga na turniru Kvins, kada je pobijedio Janika Sinera. Sa Sinerom sam trenirao juče, pa sam dobio neke informacije o Drejperu. On je levoruk, ali moram da uradim ‘domaći zadatak’ – da gledam video snimke njegovih mečeva, da pričam sa ljudima i dodatno se informišem. Svjestan sam da će imati podršku publike pošto je domaći igrač.”

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.