Na budžetu 232 studenta manje nego lani
Univerzitet Crne Gore

Vlada donijela odluku

Na budžetu 232 studenta manje nego lani

Vlada Crne Gore je na 29. sjednici održanoj 24. juna 2021. godine, kojom je predsjedavao premijerZdravko Krivokapić, donijela odluku o broju studenata za upis u prvu godinu osnovnih studija na Univerzitetu Crne Gore za studijsku 2021/2022. godinu koji se finansiraju iz Budžeta Crne Gore i data saglasnost na Konkurs za upis u prvu godinu osnovnih studija za narednu studijsku godinu kojim je predviđen upis 3.331 studenta, odnosno 232 studenta manje u odnosu na prethodnu godinu kada je predložen upis 3.563 studenta.

"Takođe, u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju i Zakonu o manjinskim pravima i slobodama, kao i prethodnih godina, Univerzitet je predložio da se poveća ukupan broj mjesta na svakom studijskom programu za po 1% za lica sa invaliditetom i pripadnike manjinske zajednice Roma i Egipćana", saopšteno je iz Vlade.

Vlada je donijela i Odluku o broju studenata za upis u prvu godinu osnovnih studija na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost za studijsku 2021/2022. godinu koji se finansiraju iz Budžeta Crne Gore, dala saglasnost na Konkurs za upis u prvu godinu osnovnih studija na Fakultetu za crnogorski jezik i književnosti za narednu studijsku godinu kojim je predviđen upis 40 studenata na ovom Fakultetu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.