Dominik Tim propušta Vimbldon zbog povrede ručnog zgloba
Dominik Tim

Dominik Tim propušta Vimbldon zbog povrede ručnog zgloba

Austrijski teniser Dominik Tim neće nastupiti na trećem grend slem turniru sezone – Austrijanac je u prvom kolu takmičenja na Majorki pretrpio povredu desnog ručnog zgloba, a detaljniji medicinski pregledi ukazali su na to da će morati da miruje.

Tim je prethodno objavio da neće učestvovati ni na Olimpijskim igrama u Tokiju.

“Povreda zadobijena tokom prethodnog turnira zahtijeva mirovanje od nekoliko nedelja. Tim će pet nedelja nositi bandažu, posle čega će se upustiti u proces oporavka tokom kojeg će ojačati mišiće potrebne za saniranje povrede. Rehabilitaciju će nadgledati hirurg dr Anhel Ruis Kotoro, a oni će reći kada će teniser biti spreman da se vrati na teren”, nalazi se u saopštenju koji je Dominik Tim objavio na društvenim mrežama.

“Radiću sve što mi ljekari kažu i nadam se da ću se što prije vratiti na teren”, izjavio je Dominik Tim, prenosi Sport klub.

Timovo otkazivanje učešće u Londonu ima i određene posljedice na žreb – Aleksander Zverev tako je napredovao među prva četiri nosioca, Roberto Bautisa Agut među prvih osam, Kasper Rud je došao do 12, a Feliks Ože-Alijasim do 16. pozicije.

Hrvatski teniser Marin Čilić je sada jedan od nosilaca na Vimbldonu.

Poraz na turniru u Španiji bio je čak četvrti u nizu za Austrijanca, koji se mučio da pronađe pravu formu u 2021. godini.

Tim (27 godina, peti igrač ATP liste) je na prethodnom izdanju Vimbldona 2019. godine eliminisan u prvom kolu, kada ga je pobijedio Amerikanac Sem Kveri.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.