Prijetio ženi, kažnjen sa 15 dana zatvora
Ilustracija

U Herceg Novom

Prijetio ženi, kažnjen sa 15 dana zatvora

Okrivljenom Đ.N. (38) iz Herceg Novog, izrečena je zatvorska kazna u trajanju od 15 dana, zbog počinjenog prekršaja propisanog Zakonom o zaštiti od nasilja u porodici, izvršenog na štetu supruge Đ.D, kazao je zamjenik predsjednice suda i sudija u Budvi portparol Marko Đukanović.

"Naime okrivljeni je dana 22.06.2021.godine u popodnevnim časovima u telefonskom razgovoru svoju suprugu vrijeđao, a zatim joj i uputio riječi prijetnje što je oštećena prijavila UP CB Herceg Novi", navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno iz suda za prekršaje u Budvi, nakon što se dežurni tužilac u ODT Herceg Novi, izjasnio da u radnjama okrivljenog nema elemenata krivičnog djela, za koje se goni po službenoj dužnosti, okrivljeni je od strane službenika UP CB Herceg Novi uhapšen i dana 23.06.2021.godine u jutarnjim časovima priveden u Sud za prekršaje u Budvi Odjeljenje u Herceg Novom, kako bi mu se sudilo u hitnom postupku.

"Nakon što je pred sudom priznao odgovornost za izvršeni prekršaj, dežurni sudija Andrija Vojvodić mu je za počinjeni prekšaj izrekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, a okrivljenom su izrečene i zaštitne mjere zabrana uznemiravaja i uhođenja oštećene u trajanju od 6 mjeseci, kao i zaštitna mjera zabrana približavanja oštećenoj u trajanju od 3 mjeseca", stoji u saopštenju.

Kako se navodi, okrivljeni, oštećena i ovlašćeni predstavnik uprave policije,  su se odrekli prava na žalbu, te je rješenje postalo pravosnažno danom izricanja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.