Spajdermen koji je čekao Papu Franja je dobri
Poznati humanitarac strpljivo čekao u kostimu po vrelom talasu koji je pogodio Italiju, Foto: Tanjug

Spajdermen koji je čekao Papu Franja je dobri "superheroj" koji tješi bolesne mališane u bolnicama širom Italije

Iako je papa Franjo obično glavna zvijezda na okupljanjima u Vatikanu, ovog puta djelić slave mu je ukrao Spajdermen, odnosno Italijan u kostimu superjunaka.

Mateo Viljardita (28) nosi odjeću junaka iz stripova i filmova kako bi zabavljao djecu u bolnicama, među kojima je i bolnica u Vatikanu.

Znojeći se pod svojim kostimom u talasu vrućine koji je pogodio Rim, Viljardita je prisustvovao javnoj papinoj audijenciji. 

Rekao je da je iskoristio priliku i zamolio papu Franju da se moli za djecu i njihove porodice.

Mateo je za AP TV rekao da je papi dao rezervnu masku i da je uspio da ga dodirne.

"Bilo je vrlo uzbudljivo jer je papa Franjo odmah shvatio moju misiju". dodao je Viljardita.

Italijan u kostimu Spajdermena privukao je dosta pažnje, pa je tokom dana snimio i veliki broj selfija sa okupljenima u Vatikanu. Superjunaka su djeca oduševljeno pozdravila.

Zvanični Vatikan je opisao Viljarditu kao zaista dobrog superheroja i podsjetio da je tokom dugog perioda zatvaranja zbog pandemije i dalje pružao podršku bolesnoj djeci tako što ih je redovno zvao telefonom.

Obavio je oko 1.400 poziva, jer male pacijente nije lično mogao da posjeti.

Mladić je zaposlen u luci u Liguriji, na sjeverozapadu Italije, a kako bi bio što sličniji svom junaku, svaki dan se bavi sportom.

I sam je čitavu mladost proveo po bolnicama, gdje se liječio od urođene bolesti.

Početkom godine italijanski predsjednik mu je uručio visoko odlikovanje za nesebično pomaganje drugima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.