DPS Nikšić: Predsjednik Srbije najavio miješanje u popis stanovništva, podršku ima od prekaljenog borca za
Demokratska partija socijalista, Nikšić

DPS Nikšić: Predsjednik Srbije najavio miješanje u popis stanovništva, podršku ima od prekaljenog borca za "srpski svet" Marka Kovačevića

Zvanična Srbija, učestalo, različitim postupcima i izjavama svojih predstavnika, ignoriše suverenitet i teritorijalni integritet Crne Gore. Takav odnos demonstrirao je danas i predsjednik te susjedne države kada je izjavio da će direktno ići u razgovore sa lokalnim upravama u Crnoj Gori, preskačući državne institucije, navodi se u saopštenju Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (OO DPS) u Nikšiću.

"Kako je najavio, krenuće od lokalne uprave Nikšića, na čijem čelu svakako ima adekvatnog sagovornika, prekaljenog borca za “srpski svet“, predsjednika Opštine Marka Kovačevića", kazali su iz DPS-a.

Pošto se kako dodaju “bitka za Nikšić“ nije baš završila onako kako su se nadali njeni kreatori, sada se cilj pokušava postići preko lokalnih profesionalnih boraca za ugroženo velikosrpstvo.

"U našem slučaju preko predsjednika opštine nedostojnog te funkcije, Kovačevića. Za paradnu odbranu srpskog naroda, koji ni na koji način nije ugrožen u našoj državi, izabran je Nikšić, jer je nedavno kao naručen stigao vapaj Kovačevića da su Srbi napadnuti i da treba otvoreno da se brane", naglasili su u saopštenju.

Očigledno je, kako poručuju da je ovaj pokušaj samoizacije Crne Gore, budući “modus operandi“ za “sabranje“ i sabiranje “velikosrpstva“, u susret popisu.

"Posebno je zabrinjavajuće da je ovo statističko istraživanje očigledno mnogo važnija tema za Srbiju nego samu Crnu Goru u kojoj se on sprovodi. Nagledali smo se ovakvih neslavnih pokušaja odbrane i zaštite velikosrpstva, i zaista čudi da nekome pada na pamet da ponavlja", zaključuje se u saopštenju Demokratske partije socijalista.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.