Crnogorski brend bolje plasirati na rumunsko tržište
Stijović i Ardeleanu

Stijović i Ardeleanu o saradnji u oblasti poljoprivrede

Crnogorski brend bolje plasirati na rumunsko tržište

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede mr Aleksandar Stijović i Matei Viorel Ardeleanu, ambasador Rumunije u Crnoj Gori, razgovarali su danas o daljem produbljivanju tradicionalno dobre saradnje dvaju zemalja u oblastima poljoprivrede i prehrambene industrije.

Tokom sastanka bilo je riječi o unapređenju odnosa sa fokusom na mogućnosti investicija u sektoru stočarstva i proizvodnji pilećeg mesa kao i o pronalaženju povoljnih angažmana za uvoz stočne hrane. Posebno je istaknuta mogućnost uzgoja rumunskih Angus goveda koja bi mogla da se uzgajaju u Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva.

Stijović je upoznao ambasadora sa aktivnostima i trenutnim statusom ispunjavanja agende pregovračkih poglavlja iz oblasti poljoprivrede, ribarstva i bezbjednosti hrane istakavši da je iskustvo Rumunije u pregovorima pristupanju Evropskoj Uniji dragocjeno i od velike koristi za Crnu Goru.

Ardeleanu je iskazao punu podršku našem evropskom putu.  On je naglasio da s obzirom na značajna iskustva u pristupanju Evropskoj Uniji i vrlo ozbiljan tim na polju poljoprivrede u Briselu, Rumunija ostaje pouzdan partner i  spremna je da pruži ekspertsku podršku.

Stijović je predstavio „Plantaže“ i istakao zainteresovanost za inteziviranje saradnje kako bi se crnogorski brend mogao bolje plasirati na rumunsko tržište.

Tokom sastanka potvrđena je obostrana spremnost da se saradnja Rumunije i Crne Gore još više unaprijedi i ojača kroz poslovnu, međutrgovinsku, i ekonomsku saradnju u narednom periodu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.