Evidentiraće podatke o saobraćajnim nezgodama po CADaS protokolu
Ilustracija

Obuka za 40 saobraćajnih policajaca

Evidentiraće podatke o saobraćajnim nezgodama po CADaS protokolu

U periodu od 21-25 juna u okviru projekta „Technical assistance for Capacity Support to the Transport Sector and EU Acquis Alignment in Montenegro“ Ministarstvo kapitalnih investicija u saradnji sa Upravom policije-Odsjek za bezbjednost saobraćaj organizovalo je obuku 40 službenika saobaćajne policije za evidentiranje podataka o saobraćajnim nezgodama po CADaS protokolu koji će omogućiti uporedivost podataka o saobraćajnim nezgodama na nivou EU.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, ova aktivnost je preduslov za uspostavljanje Baze podataka saobraćajnih nezgoda (CARE baza podataka), a u skladu sa obavezama koje proizilaze iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, kao i iz Pregovaračkog poglavlja br. 14 Transportna politika.

"Predmetna aktivnost će omogućiti analize stanja i identifikaciju problema u bezbjednosti saobraćaja na putevima iz kojih će proizaći strateška dokumenta i kvalitetno upravljanje bezbjednošću saobraćaja na putevima", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.