DF: Pad rejtinga hoće privremeno da zaustave krađom našeg predloga
Foto: DF

DF: Pad rejtinga hoće privremeno da zaustave krađom našeg predloga

Demokrate su toliko političke havarisane, da strmoglavi pad rejtinga hoće privremeno da zaustave krađom DF-ovog predloga da dan Njegoševog rođenja bude državni praznik, navodi se u saopštenju Demokratskog fronta(DF).

Podsjećamo, Klub poslanika Demokrata predložio je da se 13. novembar, dan rođenja Petra II Petrovića Njegoša, proglasi za državni praznik.

Iz DF-a kažu da su taj predlog podnosili još 2018. i 2019. godine, ali ga je odbijao sadašnji partner Demokrata, Bošnjačka stranka, sa kojom su kako navode iz DF-a, Demokrate izglasale antisrpsku rezoluciju o Srebrenici, a čiji funkcioneri smatraju da je Njegoš genocidni pjesnik. 

"Naravno, mi se ne ljutimo na Demokrate zbog toga što kradu naše ideje, ali je problematično kada se Njegoš koristi za dnevno-političke i uskostranačke potrebe, i zbog očajnog rejtinga, kako to rade Bečić i društvo. Oni se, prije svega, lažno zalažu za ovu ideju, jer su samo u proteklih nekoliko dana i mjeseci više puta pljunuli na Njegoševu i tradicionalnu Crnu Goru.
Valja podsjetiti javnost samo na to da Demokrate priznaju lažnu terorističku državu Kosovo, gdje je pobijeno i protjerano na hiljade Srba, uništavano naše kulturno i istorijsko blago, a isto tako valja podsjetiti da je Crna Gora Njegoševog doba nastala na Kosovskom zavjetu, na tom vječnom pozivu da se vratimo tamo gdje je naš početak i kraj. Što reče Ivo Andrić, zagledan u Njegoševu Crnu Goru: ,,Sve što se u tim brdima rađalo, dolazilo je na svet sa refleksom kosovske krvi u pogledu". Zato je jasno da prosto ne idu zajedno Njegošev kosovski zavjet i Bečićeve čestitke albanskim ekstremistima u Prištini", naveli su iz DF-a.

Dodaju da se ne može politika voditi tako što će se varati i lagati narod, a Demokrate kako dodaju iz DF-a, u tu svrhu koriste čak i Njegoša.

"Istina je sledeća: DF je za srpsko Kosovo i Metohiju, u sastavu Srbije, a Demokrate priznaju lažnu terorističku državu Kosovo", zaključuju iz DF-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.