Živković-Urban: Crna Gora da nastavi sa ključnim reformama ka članstvu u EU
Sa sastanka

Živković-Urban: Crna Gora da nastavi sa ključnim reformama ka članstvu u EU

Šef Kluba poslanika Demokratske partije socijalista sastao se sa Karelom Urbanom ambasadorom Republike Češke u Crnoj Gori.

Na sastanku je bilo riječi o evropskom putu Crne Gore, a Živković je konstatovao da naša država stagnita na planu evropskih integracija zbog velike krize kroz koju prolaze i zakonodavna i izvršna vlast.

Živković je takođe istakao okolnost da dio parlamentarne većine bojkotuje rad Skupštine što je nezabilježeno u političkoj teoriji i praksi, čime je paralisan rad zakonodavne vlasti. On je dodao da zbog političke nestabilnosti trpe građani i privreda, te da je jedini izlaz iz krize provjera izborne volje građana.

"DPS je ključno trasirala put Crne Gore ka NATO i EU, sada postoji obaveza kod svih subjekata i opozicije i vlasti da na evropskoj platformi ubrzaju reformski proces koji je sada u stagnaciji zbog odnosa u vladajućoj većini", zaključio je Živković.

Ambasador Urban je na početku današnjeg susreta naglasio dugoročnu podršku Republike Češke kada je u pitanju politika proširenja EU na prostoru Zapadnog Balkana.

"Region Zapadnog Balkana vidimo kao nedjeljiv dio EU", naglasio je on.

Ambasador Urban je pohvalio reforme koje Crna Gora sprovodi na svim poljima i izrazio nadu da će Crna Gora nastaviti sa ključnim reformama sa posebnim akcentom na poglavlja 23 i 24.

Na kraju svog izlaganja Ambasador Urban je naveo da će Republika Češka sa svojim partnerima rado podijeliti vlastita iskustva iz pregovaračkog i pristupnog procesa Evropskoj uniji kao i da će Crna Gora u Republici Češkoj imati stabilnog partnera na svom putu ka evropskim integracijama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.