Demokrate Cetinje: Kašćelanova radna grupa uzela 10.500 eura za mjesec dana rada,predsjednik OO DPS uzeo 2.500 eura

Demokrate Cetinje: Kašćelanova radna grupa uzela 10.500 eura za mjesec dana rada,predsjednik OO DPS uzeo 2.500 eura

Kao što je već opšte poznato, nakon najavljenih fabrika kožne galanterije, solarnih panela i čokolade, Huawei expirience zone i MACCOC centra, propala je definitivno i najnovija fabrika za preradu kanabisa na prostoru bivšeg Oboda, navodi se u saopštenju Kluba odbornika Demokrata Prijestonice.

Oni dodaju da su "kao odgovorni ljudi, dužni da upoznaju građane Cetinja sa nekim postupcima partijskog gradonačelnika Kašćelana i nekim "sitnim" troškovima koji su pratili ovu "investiciju vijeka"". 

"Naime, gradonačelnik Kašćelan, izvršavajući naloge iz kancelarija podgoričkoga DPS-a, zaobilazeći glavnog administratora i sve sekretare sekretarijata, imenuje Miloša Ražnatovića, u tom trenutku samo predsjednika OO DPS, koji je bez ikakvog angažmana u lokalnoj upravi, a nije ni odbornik u Skupštini Prijestonice, za predsjednika Komisije u postupku po javnom pozivu za davanje u zakup nepokretnosti na prostoru bivšeg Oboda.Nakon toga, Kašćelan imenuje Ražnatovića i za predsjednika Radne grupe za pripremu nacrta ugovora o zakupu nepokretnosti(to što nije pravnik nije nikakva smetnja) i za svega nešto više od mjesec dana, za rad u toj radnoj grupi iz budžeta Prijestonice isplaćuje mu iznos od vjerovali ili ne 2.500 €, a Radnoj grupi ukupno čak 10.500 € - ponavljamo, samo za izradu nacrta jednog ugovora o zakupu", navode iz Kluba odbornika Demokrata Prijestonice.

Dalje, Demokrate dodaju da zaobilazeći Skupštinu, Ražnatović postaje predsjednik i nove, treće po redu, Komisije koju formira gradonačelnik - Komisije za praćenje realizacije investicije na prostoru bivšeg Oboda, "za koju još nemamo podatke da li je možda i ona imala neke ovako "skromne" nadoknade za to "praćenje"".

"Dakle, kao prvo, očigledna je želja i namjera DPS da njihova partija, a ne Skupština ili lokalna uprava, bude ta koja kontroliše poslove od važnosti za sve građane i u vezi sa imovinom svih građana Cetinja. I drugo, očigledno je rasipanje novca svih građana Cetinja, bez ikakve kontrole.Posebno napominjemo da je u vezi sa ovim, predsjednik OO DPS, gospodin Ražnatović, na posljednjem zasijedanju lokalnog parlamenta, tako prizemno, u maniru Srećka Šojića, pokušao obmanuti javnost saopštavajući da Demokrate ne govore istinu i da je Radna grupa za izradu nacrta ugovora, čiji je bio predsjednik, radila cijelih 17 mjeseci, te ponižavajućim tonom saopštio da je koštala Prijestonicu svega 65€ mjesečno", navodi se u saopštenju.

Demokrate podsjećaju da je njihovo da pravovjerno informišu sugrađane, da uvijek plasiraju tačne podatke, da se bore za istinu, da ukazuju na probleme, da nedomaćinsko raspolaganje i rasipanje njihovog novca ne ostane sakriveno.

"A svima ostavljamo da sami prosude da li je 10.500€ mala ili velika nadoknada za izradu nacrta jednog jedinog ugovora i da li je 2.500€ za mjesec dana "rada" u radnoj grupi, baš pristojna suma, i to u godini Korona virusa i najveće krize, dok za taj novac običan radnik u Crnoj Gori radi i do godinu dana", zaključuju iz Kluba odbornika Demokrata Prijestonice.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.