Liberali trže hitnu smjenu ministra poljoprivrede
Aleksandar Stijović

Liberali trže hitnu smjenu ministra poljoprivrede

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede svojim je bahatim i osionim ponašanjem prema hraniocima Crne Gore pokazao kakvog je mišljenja o vitalnoj ekonomskoj grani od koje zavisi i biološki opstanak jedne nacije pa je samim tim preko reda sjeo na stolicu za hitno i ekspresno smjenjivanje, navodi se u saopštenju Liberalne partije.

Iz ove partije traže smjenu ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandra Stijovića.

"Premijeru Krivokapiću ako ste još uvijek vi dirigent ovog raštimovanog orkestra koji zovete Vlada Crne Gore onda na prvoj sjednici, već sjutra pokrenite smjenu čovjeka kojeg ste postavili na mjesto minstra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Aktuelni ministar Stijović je uspio, za svega pola godine svoje strahovlade, da razori sve što je urađeno u oblasti poljoprivrede u proteklim godinama Liberali su u prethodnih šest mjeseci više puta prozivali ministra zbog njegovog očiglednog nerada i javašluka stoga je nanovno iznošenje njegovih radnih neuspjeha suvišno.Vjerujemo da nam je svima već kristalno jasno da od ekspertske vlade nema ni slova E, a ne ekspertske podrške, nema ni vođenja države na ekspertski način, nema implementacije najvažnijih a ni onih manje važnih integracionih politika, a o rješavanju nagomilanih problema da i ne govorimo. Tužno, ali nažalost istinito", kažu iz LP-a.

Pitaju se i čime se to "ova samoprozvana ekspertska Vlada bavi i šta je to preče od problema građana i svih ostalih aktera društva".

"Koliko vidimo iz svega do sad prikazanog, a nažalost, nema se šta viđeti, ova Vlada nije zasukala rukave da riješi nijedan problem. Ostaju na riječima i besomučnom vrijeđanju inteligencije, prava i dostojanstva građana. Može biti da se ne tako davno sprovedenom reorganizacijom resora, i kreiranjem nove organizacije neđe volšebno zagubio resor poljoprivrede, pa nekom pukom tehničkom greškom ostao samo u nazivu resora. Sudeći po reakcijama gospodina ministra, problemi poljoprivrednih proizvođača i stočara ne spadaju u njegove nadležnosti", kažu Liberali.

Navode da su uputili generalnom sekretarijatu vlade molbu da koliko je sjutra isprave  „tehnički propust“ i uklone poljoprivredu iz naziva resora, koji se ovom problematikom ne bavi. 

"Ministar juče preko posrednika poruči da nema para pa pošto nema para onda nema ni ministra! Pitamo Vas sad ministre šta je onda Vaša nadležnost? Možda, zapravo vrlo vjerovatno, ista kao i Vaših kolega, sabotaža napretka i razvoja ove države, revanšizam i pregolemo zapošljavanje ekspertskog kadra sa dvije, tri, ili najviše pet godina radnog iskustva na ona mjesta kojima dorasli nijesu, kao ni Vi, ili na ekspertske ugovore koji se finansiraju iz džepova građana.Nešto je trulo u državi koju vi vodite, a to nešto je ekpertiza kadra koji za 200 dana Vlade nije uradio ništa, osim zapošljavanja podobnih, dikriminacija i tajni pregovori, da se razumijemo. 

Nažalost, ne zamjeramo ministru na negiranju nadležnosti za ovako ozbiljne probleme poljoprivrednika, koji kao i drugi u ovoj državi imaju pravo na pomoć i podršku jer su naročito pogođeni krizom nastalom usljed pandemije. Kažemo, ne zamjeramo, jer on samo igra kako drugi kažu. Suludo bi bilo očekivati da je i jedan od samoprozvanih ekperata ponudio rješenje za problem koji se odnosi na domaće prozvođače, kad nam je u ekspertskoj vladi, slađe samo tuđe, ono uvozno (uvozni kadar „ekspertski“, uvozni proizvodi, uvozna rješenja)", navode iz LP-a.

Kažu i da je očekivanje da će neko u vladi imati sluha za bolji plasman domaćih proizvoda kroz trgovinske i hotelske lance, van svake pameti, u državi koja, bira da se na letovima nacionalnom avio-kompanijom, koja treba da je slika i odraz države, njen najbolji promoter služe uvozni proizvodi, pod izgovorom da su jeftiniji od domaćih.

"Da je to logika, onda bi nam i za direktora nacionalne avio-kompanije bio angažovan domaći, a ne uvezeni ekspert koji bi sigurno uz mnogo nižu cijenu koštanja rada, osigurao mnogo bolje rezultate od uvezenog stručnjaka, kome je ova usluga predebelo plaćena. I sigurno bi uz znanje imao i saznanje da se imidž nacionalne avio-kompanije ne gradi na uvoznim proizvodima. Ali, kako kad od početka mandata selektivna pravila važe za sve ono što je domaće. Privredi i domaćoj proizvodnji se pomaže selektivno i samo da se malo zamažu oči građanima, onim većinskim građanima koji jedva kraj sa krajem krpe, čiji rad se ne vrednuje, čija prava se ugrožavaju. 

A sjetićete se, pričali su ne tako davno, kako će svojim ekspertskim znanjem ovu spaljenu zemlju ponovo izgraditi i kako će Crna Gora procvjetati. Cvjeta jedino nepotizam, diskriminacija, nepoštovanje ustava i zakona i problemi. Dok pak na sajtu vlade Crne Gore kazuju drugačije: ,,Poljoprivredna proizvodnja ima važnu ulogu u ekonomiji Crne Gore, sa značajnim učešćem u bruto domaćem proizvodu, uključujući šumarstvo i ribarstvo. Sektor poljoprivrede i turizma su razvojni i ekonomski prioritet nacionalne ekonomije.“ Pametnome dosta. Nego, putuj ministre i ne naginji se kroz prozor.  Liberalna partija pruža punu i beskompromisnu podršku principijelnim i realnim zahtjevima poljoprivrednika i stočara", zaključuje se u saopštenju ove partije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.