Danilović: Vladi treba nova snaga, izbori bi bili preskupo provjeravanje
Goran Danilović

Danilović: Vladi treba nova snaga, izbori bi bili preskupo provjeravanje

Vladi Crne Gore treba nova snaga i novi ritam, i to ne pod iznudom nego racionalno, kazao je lider Ujedinjenje Crne Gore Goran Danilović i dodaje da to prvi mora da vidi premijer.

“I Abazović i Bečić imaju iza svojih poteza uvijek glasove poslanika koji su zajedno sa njima osvojili mandate. Premijer se potpuno odrekao svojih, naših, dvadeset sedam mandata i to nije prirodno stanje. Premijer ne može dugo opstati kao "ničiji" jer onda niko nema interes da brani politike Vlade. U politici se često i dobije ono što priželjkuješ, ali se ubrzo shvati da s tim dobijenim ne možeš ništa”, naveo je Danilović.

Potrebno je, kako dodaje, vratiti se nekoliko koraka unazad i povezati rasute konce.

“Ili ćemo se raspasti na sred puta u ništa”, ističe Danilović.

Dodaje i da koalicija ZBCG mora konačno naučiti da se mudro i strpljivo bori za svoje ciljeve, ako ih, kako dodaje, više uopšte imaju.

“Nama je panik taster uključen non stop tako da smo glasačima otupili čula. Kao koalicija na minulim izborima ne bismo učinili mnogo bez DF kao dominantnog dijela, ali je valjda jasno i DF da se bez koalicije ZBCG ne bi proslavio. Sve ovo je lako provjeriti na prvim izborima, ali sam siguran da bi to moglo biti preskupo provjeravanje”, naveo je Danilović,prenosi Pobjeda.

Kako god i kada god budu, kako dodaje Danilović, izbori neće biti dramatične promjene među političkim polovima.

“Makar još jednom moraćemo zajedno sa Demokratama i URA, a ako je tako zašto se sada ne dogovorimo nego to ostavljamo za "onda"? A, zašto "onda"? Da se razumijemo: i onda će neko, a znamo i ko, potegnuti pitanje "Srebrenice"! Kada je već tako izvucimo nauk iz ove sadašnje štete. Riješimo problem sada pa da s izvjesnošću čekamo nove izbore”, ističe Danilović.

On kaže da je veliku štetu unutrašnjim, pa i regionalnim prilikama, donijelo izglasavanje još jedne Rezolucije o Srebrenici.

Napadi na premijera Krivokapića, kako kaže Danilović, mogu se cijeniti kao zaista besprizorni, ali niko se, kako dodaje, do sada nije tako svojski trudio da ih izazove i zasluži kao on.

“Premijer je sam zakuvao skandal oko Leposavića, a taj skandal je doveo do oživljavanja DPS-a koji se iz bezizlaza probudio da glasa za njegovu smjenu i odlučujuće pomogne oko još jedne rezolucije. Nisu to male i usputne stvari. Samo malo više takta i političke zrelosti moglo nas je spasiti od ovog urnebesa. Treba poštovati pravila”, naveo je Danilović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.