Dvije godine od proglašenja Ulcinjske solane zaštićenim područjem, Ulcinjanima na poklon mural

Dvije godine od proglašenja Ulcinjske solane zaštićenim područjem, Ulcinjanima na poklon mural

Centar za zaštitu i proučavanje ptica povodom dvije godine od proglašenja Ulcinjske solane zaštićenim područjem je poklonio Ulcinjanima mural u znak zahvalnosti.

Kako navode iz te organizacije, formalno -pravno proglašenje bio je prvi korak da se osigura odgovarajuća zaštita i velika budućnost ove nekadašnje fabrike za proizvodnju soli i značajanog ekosistema.

Kao zahvalnost građanima i građankama Ulcinja za svu podršku koju su pružili prethodnih godina u borbi za njeno očuvanje i zaštitu, poklanjamo mural flamingosa, simbola solane i grada. Vrijedne ruke umjetnika Argona Ujkashija vješto su ocrtale idejno rješenje koje je pobjedilo na prošlogodišnjem konkursu - saopšteno je iz CZIPa.

Mural će sjutra biti u potpunosti završen a CZIP će sjutra, na ovaj važan datum i press održati upravo ispred zgrade na kojoj je oslikan.

MuralUlcinj

Imajući u vidu da ni nakon dvije godine od proglašenja zaštićenim područjem, stanje ekosistema nije unapijeđeno već naprotiv dodatno degradirano,želimo da skrenemo pažnju na ključne problemi sa kojima se suočava solana. Konkretno, neriješeno pitanje vlasništva i nepostojanje adekvatne upravljačke strukture - navode iz CZIPa.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.