Đukanović: DPS moramo osposobiti za nove izazove i novo vrijeme, znaćemo da budemo kormilari do sigurne evropske luke
Foto: Demokratska partija socijalista

30 godina partije, prvi put u svojoj istoriji kao dio opozicije

Đukanović: DPS moramo osposobiti za nove izazove i novo vrijeme, znaćemo da budemo kormilari do sigurne evropske luke

Sinoć je u Podgorici upriličeno obilježavanje trideset godina postojanja Demokratske partije socijalista. Mnogobrojnim prisutnim članovima, simpatizerima i ostalim gostima, obratio se predsjednik DPS Milo Đukanović.

On je sa ponosom podsjetio na sve uspjehe postignute u posljednjih trideset godina, i posebno izdvojio obnovu nezavisnosti, članstvo u NATO i jasno utemeljenje državnog evropskog puta, te dodao da je DPS kao državotvorna partija svih ovih godina bila kreator modernog razvoja Crne Gore.

Đukanović je, osvrćujući se na činjenicu da je po prvi put u svojoj istoriji DPS kao dio opozicije dočekao Dan partije, naglasio da je partija pokazala puni demokratski kapacitet priznavši izborni rezultat i prihvatanjem neometane tranzicije vlasti.

"Tako se ponaša državotvorna partija. Trebalo je tri decenije da stranka koja je izgubila izbore sa malom razlikom prizna rezultate izbora i na to smo posebno ponosni”, rekao predsjednik Đukanović.

Podsjetio je na sve uspjehe postignute u posljednjih 30 godina, od kojih se posebno izdvaja ispravljanje istorijske nepravde i povratak nezavisnosti, članstvo u NATO i čvrste osnove za članstvo u EU.

"Sve je to uradio DPS, državotvorna partija koja je kreator modernog razvoja Crne Gore. Na to posebno podsjećam danas, kad se tendenciozno, revanšistički, neargumentovano i gotovo komično pokušava negirati ne samo doprinos DPS-a, već i očigledni napredak države”, istakao je Đukanović.

IM7331

Foto: Demokratska partija socijalista

Istakao je da je nakon 30. avgusta, kada je demokratski smijenjena vlast, DPS nastavio da se zalaže i brani interese države, jer, kako je dodao, to nije samo zadatak odgovorne vlasti, već se tako ponaša i državotvorna opozicija.

“Zajedno sa svim koalicionim partnerima iz vremena vršenja vlasti, na braniku smo nacionalnih interesa i kada na državu nasrću sa raznih adresa. Najbolnije, ali ne i neočekivano, iz susjedstva. I tada kada dobar dio nove parlamentarne većine ne samo da ne brani domovinu, nego objektivno olakšava destrukciju protivnicima nezavisne, građanske i evropske Crne Gore. Na tu našu ulogu nakon 30. avgusta posebno moramo biti ponosni”, poručio je Đukanović dodavši da nisu dozvolili da se ostvari zloslutna projekcija da će se nakon promjene vlasti brzo osujetiti evropski ciljevi Crne Gore i dovesti u pitanje sam opstanak države.

Govorivši o samoj partiji, Đukanović je istakao da je obavljen važan posao na konsolidaciji stranke nakon parlamentarnih izbora, ali da se i dalje neumorno radi na pripremi reorganizacije na lokalnom nivou kako bismo bili spremni za buduće izazove.

“Spremni smo da u tom cilju širimo koalicioni kapacitet naše partije, sa svima koji za cilj imaju proevropsku budućnost, mir, prosperitet i regionalnu saradnju i evroatlanske integracije, jer se evropska budućnost ne može zamisliti bez DPS-a”, kazao je on.

“Zato DPS moramo osposobiti za nove izazove i novo vrijeme. Svjesni da za nove pobjede trebaju i novi ljudi. Znaćemo da budemo kormilari i u nastavku plovidbe do sigurne evropske luke. Neće nas u tome omesti niti spriječiti ni pokušaji političkog gusarenja dijela trenutne političke većine u Crnoj Gori”, kazao je Đukanović.

Na svečanosti je emitovan kraći film kao podsjetnik na sve bitne događaje kojima je naša partija dala svojevrstan pečat od dana svog osnivanja do danas.

Takođe, predstavljen je i novi logo partije, odnosno redizajnirani vizuelni identitet u cjelini.

image6483441

Govorivši o logou, kao simbolu nastojanja ostvarivanja svih partijskih ciljeva, generalni sekratar DPS Aleksandar Bogdanović naveo je tri ideje koje su ugrađene u program partije, i predstavljaju najvažnija 3 stuba i atributa crnogorskog društva: društvo znanja, društvo slobode i društvo građana. On je najavio skoro prezentaciju novog sajta i onlajn servisa.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.