Prijestonica će raditi Lokalni akcioni plan za unapređenje kvaliteta života LGBTIQ osoba
Foto: Prijestonica Cetinje

Prijestonica će raditi Lokalni akcioni plan za unapređenje kvaliteta života LGBTIQ osoba

Prijestonica Cetinje će izraditi Lokalni akcioni plan za unapređenje kvaliteta života LGBTIQ osoba, a stručnu podršku tom procesu pružiće predstavnici NVO Juventas, saopšteno je na sastanku gradonačelnika Aleksandra Kašćelana i vd izvršne direktorice Juventasa Jelene Čolaković.

“Prijestonica Cetinje se sa posebnom pažnjom odnosi prema svim ranjivim kategorijama i nastojimo da na različite načine izađemo u susret njihovim potrebama. U tom kontektu, želim da iskažem punu podršku mene kao gradonačelnika i Prijestonice za unapređenje kvaliteta života LGBTIQ osoba u našem gradu”, kazao je gradonačelnik.

Sagovornici su se saglasili da akcioni plan bude prilagođen lokalnom kontekstu, da mjere budu realne i izvodljive.

Takođe, dogovoreno je da AP bude izrađen na dvije godine jer je praksa pokazala brojne manjkavosti jednogodišnjih planova.

Zahvaljujući na podršci lokalne samouprave ovom projektu, Čolaković je pohvalila dosadašnju saradnju sa Odjeljenjem za rodnu ravnopravnost Prijestonice.

Naglasila je važnost decentralizacije aktivnosti, njihvog prilagođavanja lokalnom kontekstu te potrebe snažnijeg i aktivnijeg uključivanja lokalnih nevladinih organizacija, kroz tješnju saradnju sa lokalnom samoupravom.

Konstatujući da je u toku izrada Lokalnog akcionog plana za mlade, gradonačelnik je ocijenio da on može biti u jednom dijelu kompatibilan sa Lokalnim akcionim planom za LGBTIQ i u tom kontekstu dogovorena je dalja saradnja sa Juventasom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.