Krivokapić sa predstavnicima crnogorske dijaspore u Luksemburgu

Krivokapić sa predstavnicima crnogorske dijaspore u Luksemburgu

"Različite poruke stizale iz Crne Gore povodom Zakona o državljanstvu i pravu glasanja"

Predsjednik Vlade Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić sastao se danas u Luksemburgu sa predstavnicima dijaspore sa kojima je razmijenio mišljenje o mogućnostima za bolju saradnju Vlade i aktivnih udruženja dijaspore u toj zemlji.

Premijer je informisao sagovornike o aktuelnoj političko-ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori i konstatovao da je nakon pandemije koronavirusa u Crnoj Gori evidentna i pandemija dezinformacija, koje imaju za cilj destabilizaciju Vlade, ali nerijetko i urušavanje odnosa sa dijasporom.

"Zadovoljstvo mi je što mogu da se lično sastanem sa vama i poručim vam da u Vladi Crne Gore, dok god njom predsjedavam, imate pouzdanog sagovornika i prijatelja. Naša zahvalnost za sve što ste činili i činite za Crnu Goru ne može se uniziti  pojedinačnim i blijedim pokušajima relativizacije odnosa Vlade prema dijaspori", kazao  je premijer.

51264662025b61d908195o

Krivokapić je naglasio i da bi svi trebalo da vodimo računa da Crna Gora bude drugačija, ukazavši na potencijale sjevera i razvoj poljoprivrede.

Predstavnici dijaspore Crne Gore u Luksemburgu zahvalili su premijeru na prilici da u neposrednom razgovoru razmijene mišljenja o aktuelnim temama.

Oni su informisali premijera o projektima i aktivnostima koje za cilj imaju promociju Crne Gore u Luksemburgu, ali i podršku Crnoj Gori u različitim oblastima.

"Ukazali su premijeru i na mnogo različitih poruka koje su stizale iz Crne Gore povodom Zakona o državljanstvu i prava glasa na izborima, zahvalivši se predsjedniku Vlade na pojašnjenjima koja im je uputio povodom ovih, za njih, važnih pitanja. Iskazali su podršku Vladi na brojnim izazovima sa kojim se suočava, istakavši da svi imamo isti cilj, a to je opšte dobro svojoj zemlji", saopšteno je iz kabineta premijera.

51264663055fb336c7c8bo

Predsjednik Vlade je zahvalio na informacijama i konstruktivnom razgovoru, te pozvao predstavnike dijaspore da nastave neposrednu komunikaciju kako bi u narednom periodu zajednički radili na snaženju ukupne saradnje.

Sastanku sa predstavnicima pet crnogorskih udruženja  u Luksemburgu prisustvovavao je i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.