Srđan Đoković: To što nije uradila ni BiH, uradila je moja, naša, srpska zemlja - Crna Gora, to je za mene poraz ogroman

Srđan Đoković: To što nije uradila ni BiH, uradila je moja, naša, srpska zemlja - Crna Gora, to je za mene poraz ogroman

To što nije uradila ni BiH (usvojila Rezoluciju), uradila je moja, naša, srpska zemlja - Crna Gora, rekao je Srđan Đoković u "Dnevnom redu" na TV B92.

"To je za mene poraz ogroman, (poraz) i mene i svih Srba u cijelom svijetu", istakao je on govoreći o Rezoluciji o Srebrenici koja je usvojena u Skupštini Crne Gore.

Srđan Đoković je upitao i čime smo mi kao narod i zemlja zaslužili "ovakav odnos Zapada prema nama, ističući da smo u istoriji smo uvijek bili na pravoj strani".

"Ti što su bili na pogrešnoj strani više su cijenjeni od nas. Mi nismo genocidan narod, mi smo dio stare evropske civilizacije. Bilo je grešaka sa svih strana, zašto smo samo mi genocidan narod? Pa, nismo", naglasio je.

Podsjetimo, crnogorski parlament usvojio je u četvrtak rezoluciju o Srebrenici.

Rezolucijom se najoštrije osuđuje "genocid u Srebrenici u kojem je stradalo više od 8.000 civila bošnjačke nacionalnosti", zabranjuje se javno negiranje postojanja ili umanjenje "genocida u Srebrenici", a 11. jul se proglašava Danom sećanja na žrtve Srebrenice.

Usvajanje Rezolucije je izazvalo burne reakcije u regionu i naišlo na oštre osude u Srbiji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.