Stijović u posjeti opštini Gusinje: Razvijena infrastruktura preduslov za razvoj poljoprivrede
Sa sastanka

Stijović u posjeti opštini Gusinje: Razvijena infrastruktura preduslov za razvoj poljoprivrede

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede mr Aleksandar Stijović sa svojim saradnicima boravio je u službenoj posjeti opštini Gusinje, realizovanoj u cilju upoznavanja sa izazovima i problemima kao i modelima podrške poljoprivrednim proizvođačima iz Gusinja.

Predsjednica Opštine Anela Čekić sa saradnicima, sekretarom za privredu, razvoj i finansije Miralemom Bekteševićem i savjetnikom za poljoprivredu Sefedinom Dedušajem, je tokom sastanka upoznala ministra o započetim i planiranim projektima iz oblasti poljoprivrede i vodoprivrede u Gusinju.

Ističući značaj poljoprivrede kao razvojne grane, sagovornici su se saglasili da je razvijanje seoske infrastrukture preduslov za unapređenje poljoprivrednog sektora i ruralnog turizma. U tom cilju najavljena je pomoć Ministarstva za rekonstrukciju oštećenog mosta na rijeci Ljuči, čime bi se riješio dugogodišnji problem prolaza na relaciji “Martinoviće-Višljevo”.

Stijović je predočio mogućnosti i dostupne mjere podrške lokalnim poljoprivrednicima koje su planirane agrobudžetom, i iskazao spremnost za pomoć i podršku u realizaciji planiranih i predloženih projekata.

Na sastanku je bilo riječi i o mogućnosti i potrebi pružanja savjetodavnih usluga od strane Ministarstva u saradnji sa Opštinom, što bi pomoglo našim poljoprivrednicima prilikom apliciranja za podršku i dobijanje pomoći i grantova iz međunarodnih i domaćih raspisanih poziva i projekata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.