Bezbjednosne službe otkrile da je konzul radio protiv Vlade
Vlada Crne Gore

Opozvan Branko Azeski

Bezbjednosne službe otkrile da je konzul radio protiv Vlade

Vlada Crne Gore opozvala je počasnog konzula u Republici Sjevernoj Makedoniji Branka Azeskog, uz obrazloženje da je to urađeno jer konzul pokušava da omalovaži i kompromituje najviše organe vlasti u Crnoj Gori iznoseći svoja lična zapažanja i predviđanja u pogledu rada Vlade Crne Gore, piše Dan.

Odluka o opozivu usvojena je na posljednjoj sjednici crnogorske Vlade.

“Opoziva se Branko Azeski sa dužnosti počasnog konzula Crne Gore u Štipu – Republika Sjeverna Makedonija, sa nadležnošću za opštine Berovo, Vinica, Delčevo, Zrnovci, Karbinci, Kočani, Makedonska Kamenica, Pehčevo, Probištip i Češinovo Obleševo”, navodi se u rješenju koje je potpisao premijer Zdravko Krivokapić.

Prema tom rješenju, Ministarstvo unutrašnjih poslova došlo je do saznanja da Azeski u vršenju dužnosti počasnog konzula koristi svaku priliku da svojim narativom izrazi sumnju u ugled Crne Gore i kredibilitet njenih organa.

Pojašnjava se i da su od strane bezbjednosnih organa naročito zapaženi razgovori Azeskog sa uglednim poslovnim ljudima iz različitih sfera tokom kojih je pokušavao da omalovaži i kompromituje najviše organe vlasti u Crnoj Gori, iznoseći svoja lična zapažanja i predviđanja u pogledu rada Vlade Crne Gore.

U rješenju se ističe da Ministarstvo vanjskih poslova smatra da navedeni nastupi mogu ozbiljno narušiti ugled države i da nema osnova za dalje produženje njegove funkcije.

Prema zvaničnim podacima, Branko Azeski je bio počasni konzul Crne Gore u Makedoniji od 2016. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.