Knežević: Od Bečića i Abazovića zavisi oće li biti novih izbora
Milan Knežević

"DF neće trpjeti poniženja srpskog naroda i SPC"

Knežević: Od Bečića i Abazovića zavisi oće li biti novih izbora

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević ocijenio je da su sada na potezu predsjednik parlamenta Aleksa Bečić i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, te da od njih zavisi da li će biti novih izbora u Crnoj Gori.

Knežević je, gostujući na TV Pink, rekao da DF više neće trpjeti poniženje srpskog naroda i SPC, kao i da neće dozvoliti da se ugrozi sve ono što je na izborima 30. avgusta prošle godine postignuto.

U Crnoj Gori se, kako je rekao, Jasenovac ne smije ni spomenuti, a "kada se govori o srpskim žrtvama i kada se oglasi državni vrh Srbije, državni vrh Crne Gore saopštava da je ta zemlja nezavisna i da neće dozvoliti miješanje u unutrašnje stvari".

"Volio bih da čujem i da mi neko objasni kako se i na koji to način Srbija miješala u unutrašnje stvari Crne Gore i gdje ona to ugrožava teritorijalni integritet i suverenitet Crne Gore", rekao je Knežević, komentarišući reagovanja u Crnoj Gori nakon izjava državnog vrha Srbije o Rezoluciji o Srebrenici uvojenoj u crnogorskoj skupštini.

Rezolucija o genocidu sramnija od priznanja Kosova

Knežević je ocijenio da je Rezolucija o Srebrenici još sramnija od priznanja Kosova 2008. godine od strane vlasti Mila Đukanovića, zato što su ovoga puta za rezoluciju glasali djelovi parlamentarne većine koja je na talasu litija i srpskih glasova 30. avgusta prošle godine pobijedila DPS.

Smatra kako Rezolucija nije pisana u Crnoj Gori i da se nikada ne bi u toj zemlji napisala, jer je, kaže, srpsko stanovništvo u Crnoj Gori protiv rezolucije koja kvalifikuje Srbe, Srbiju i SPC kao genocidne.

Knežević očekuje da će u regionu krenuti "talas" donošenja takvih rezolucija kako bi se stvorili temelji za priču oko ukidanja Republike Srpske.

Upitan da prokomentariše ponašanje premijera Zdravka Krivokapića, koji je, na konstataciju novinara, nezadovoljan donošenjem rezolucije, Knežević je rekao da je Krivokapić ipak iznevjerio amanet mitropolita Amfilohija.

Knežević je dodao da je Demokratski front napustio parlament, jer je, navodi, u petak veče stvorena ad hok parlamentarna većina s poslanicama DPS-a.

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.