Patrijarh Porfirije

Patrijarh Porfirije

"Vlast u Crnoj Gori iznevjerila povjerenje Mitropolita Amfilohija, samim tim iznevjerili su blagodat Božiju"

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije kritikovao je danas vlast u Crnoj Gori koja je, kako je rekao, iznevjerila povjerenje mitropolita Amfilohija i stavila se u službu sila ovog svijet koje postoje samo i isključivo na polarizacijama.

U besjedi u crkvi Svete Trojice u Sremčici, on je rekao su posljednji događaji u Crnoj Gori pokazali da su „oni koji su na krilima i u snazi mitropolita Amfilohija došli na mjesto da grade mostove, da otupe oštrice, da zbliže ljude nezavisno od toga ko kom narodu pripada i na koji način se moli Bogu… iznevjerili povjerenje mitropolita“.

„Iznevjerili su samim tim, usuđjem se da kažem, i blagodat Božju i stavili se u službu sila ovoga svijeta, koje postoje samo, braćo i sestre, iskljucivo i samo na polarizacijama“, naveo je patrijarh.

Citirajući poslovicu „zavadi pa vladaj“, patrijarh je rekao da se na taj način jedni proglašavaju bijelcima, a drugi crncima.

Svi mi, poručio je Porfirije, imamo svoje posebnosti i specifičnost, ali nama to od Boga nije dato da bismo bili udaljeni jedni od drugih i da se ne bismo međusobno razumijevali.

„Mi podržvamo da svaki narod ima svoju državu, u tome vidimo blagoslov i izraz slobode, mogućnost da svako razvija svoj specifičan dar da ga razvija i da daruje sebe drugome, ali i da prima drugoga sebi u svoje naručje“, poručio je patrijarh u besjedi objavljenoj na stranici Hrama tv na Jutjubu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.