Položen kamen temeljac za izgradnju džamije u Bijelom Polju
Foto: Islamska zajednica Crne Gore

Reis republike Turske

Položen kamen temeljac za izgradnju džamije u Bijelom Polju

Reis Republike Turske, Ali Ebraš boravio je danas u zvaničnoj posjeti Rožajama i Medžlisu islamske zajednice u toj opštini. Delegacija je nakon posjete Rožajama u Bijelom Polju prisustvovala polaganju kamena temeljca za izgradnju centralne džamije koju će dijelom finansirati Islamska zajednica Turske.

U njegovoj pratnji bila je i ambasadorka R.Turske u Crnoj Gori Sonğul Ozan kao i direktor za Mushafe hafiz Osman ef. Şahin.

Reis Erbaşa je u svom obraćanju izrazio zadovoljstvo što boravi u Crnoj Gori ističući da mu je posebno drago što je na putu do Rožaja imao priliku da vidi mnogo džamija koje su, prema njegovim riječima pokazatelj da u jednom mjestu žive muslimani koji se mole Bogu i odgajaju djecu u duhu svoje religije.

Reis Fejzić je tom prilikom izjavio da je današnja posjeta još jedna potvrda dobre saradnje između Crne Gore i Turske i dvije islamske zajednice koje dodatno povezuju narod te dvije zemlje.

Delegaciju su, pored reisa Fejzića, dočekali i predstavnici rožajskog medžlisa te predsjednici Opštine i Skupštine Opštine Rahman Husović i Almir Avdić, predsjednik Bošnjačkog vijeća Ejup Nurković kao i brojni građani.

Delegacija je nakon posjete Rožajama u Bijelom Polju prisustvovala polaganju kamena temeljca za izgradnju centralne džamije koju će dijelom finansirati Islamska zajednica Turske.

Gosti iz Turske večeras prisustvuju i svečanoj akademiji maturanata Medrese “Mehmed Fatih”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.