Crnogorske košarkašice namučile Srbiju, čeka se ishod duela Grčka - Italija
Ilustracija

Evropsko prvenstvo za košarkašice

Crnogorske košarkašice namučile Srbiju, čeka se ishod duela Grčka - Italija

Crnogorske košarkašice nijesu uspjele da naprave iznenađenje protiv Srbije, već su doživjele poraz na kraju grupne faze Evropskog prvenstva – 87:75.

Plasman u osminu finala zavisi od meča Grčka – Italija, koji se igra od 18 časova. Italija je izraziti favorit, a samo u slučaju da Grkinje slave od 15 do 17 razlike Crna Gora bi završila takmičenje. U osmini finala rival našoj selekciji bila bi Švedska, ako savlada danas Bjelorusiju, a ako trijumfuje Bjelorusija, onda bi za rivala imali Španiju.

Naše košarkašice odigrale su dobar meč, u većem dijelu prvog poluvremena bila u prednosti, ali je Srbija pokazala da je kvalitetnija. Srbija je napravila prvi put dvocifrenu razliku za 45:33, ali smo odreafovali prišli do odmora na 45:39 (Jovanović trojka uz faul i poeni Mujović), u trećoj dionici prišli na koš zaostatka 45:43 i 47:45. U posljednjoj dionici Srbija je uglavnom imala od šest do devet poena prednosti, a iako je Jelena Škerović taj period gotovo cijeli igrala sa drugom petorkom uspjeli smo da budemo u igri do kraja, da bi Srbija sa zvukom sirene stigla do +12 (87:75).

Najefikasnija bila je Markiša Getling sa 22, Jelena Dubljević i Božica Mujović ubacile su po 10.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.