Demokrate Dačiću: Dvostruki aršini u pogledu Srebrenice, pregovarate sa liderima Kosova, kako biste Srbiji otvorili svjetska vrata, a CG pokušavate da zatvorite
Demokrate

"Naša ruka za bratski i iskren odnos uvijek pružena, a srce otvoreno, ali bratstvo nije ono što radite"

Demokrate Dačiću: Dvostruki aršini u pogledu Srebrenice, pregovarate sa liderima Kosova, kako biste Srbiji otvorili svjetska vrata, a CG pokušavate da zatvorite

"Zbog čega sintagma „balkanska politika“ u Evropi ima isključivo negativnu konotaciju u proteklih nekoliko dana svojski se potrudilo da dokaže nekoliko regionalnih političara, a juče im se pridružio i predsjednik Skupštine Srbije, gospodin Ivica Dačić", navodi se u reagovanju Demokratske Crne Gore.

Iz ove partije ističu da Dačić u nimalo prijateljskom, ili makar diplomatski očekivanom neutralnom tonu koji teži objektivnosti, izriče nekoliko bizarnih neistina i zamjena teza koje se kako kažu Demokrate, nikako ne mogu doživjeti kao konstruktivan pristup u odnosima dvije - po svemu bi trebalo biti - najbliže države.

"Tako gospodin Dačić ponavlja već temeljno raskinkanu laž da je Rezolucija usvojena prije par dana u Skupštini Crne Gore u stvari politički napad na Srbiju i Republiku srpsku, kao i srpski narod u cjelini. Zbog čega to Dačić radi lako je pretpostaviti, ali mu poručujemo da može biti siguran da ni njemu, niti bilo kome drugom, to neće proći. A posebno neće proći pokušaj da se lažima i bez ikakvog postojećeg razloga dijele građani Crne Gore.

Zbog toga predsjedniku Skupštine Srbije, koji je očito veoma neprofesionalno zaboravio Deklaraciju koju je prije cijelih jedanaest godina usvojio visoki dom kojim on danas predsjedava, a koju je po usvajanju potpisala tadašnja predsjednica Narodne Skupštine, upravo Dačićeva partijska koleginica Slavica Đukic-Dejanović, poručujemo da ne pokušava da zarad najbanalnijih i nimalo prijateljskih jeftinih političkih poena krivotvori crnogorsku rezoluciju, jer Skupština Crne Gore - za razliku od Skupštine Srbije! - navela da srpski narod nije i ne može biti genocidan, niti smije snositi bilo kakve posledice, i najoštrije osudila sve zločine na teritoriji bivse SFR Jugoslavije. Tako da smo našom Rezolucijom bolje čuvali i branili Srbiju, nego Dačić svoju zemlju", navode Demokrate.

Pitaju i "zbog čega  Dačić i njemu slični nikako da shvate da sa Crnom Gorom mogu samo bratski i prijateljski, i da kad je tako, većeg i iskrenijeg prijatelja od nas niti imaju niti su ikada imali nije na nama da objašnjavamo, ali veoma smo svjesni namjera i ciljeva takve politike".

"Jer, da je gospodin Dačić iskren prema Crnoj Gori, da joj želi dobro, možda bi se trudio da Svetozar Marović bude izručen? U tom duhu neiskrenosti i gospodin Dačić krajnje politikantski spočitava Crnoj Gori neistine i podmeće zle namjere, dok istovremeno odveć prelako zaboravlja poklonjenje Aleksandra Vučića žrtvama genocida, a posebno jasnu i nedvosmilenu ocjenu Milorada Dodika kako je u Srebrenici bio genocid. Da ne bismo mi govorili, neka to kaže Dodik za sebe: „Ja znam savršeno dobro šta je bilo, bio je genocid u Srebrenici. To je presudio sud u Hagu i to je nesporna pravna činjenica!“. Poštenom dosta!

Da je to krajnje politikantski jeftino, ali i jasno nepošteno i neprijateljski prema Crnoj Gori i ovdašnjem narodu dokazuje i to što osim dvostrukih aršina glede Srebrenice, pregovarate sa liderima Kosova, kako biste Srbiji otvorili svjetska vrata. I to bi bilo pohvalno da ih istovremeno Crnoj Gori na sve načine neiskrenošću ne pokušavate zatvoriti, a posebno je razočaravajuće što na bijedan način pokušavate napraviti svađu i sukobe, produbiti podjele među narodom ove zemlje.

Zato ćemo vam kristalno jasno i nedvosmisleno poručiti: s takvim odnosom i takvim antibratskim namjerama dalje ruke od Crne Gore, jer za razliku od vas mi naše granice đirom otvaramo za svu našu braću iz Srbije, jer mi smo najveći prijatelj srpskog naroda i države Srbije, i iskreni prijatelji smo do groba. Istom onom istorijskom čvrstinom kojom su naši preci na Mojkovcu dokazali bratstvo, obećavamo vam da se u unutrašnje stvari Crne Gore niko ne može miješati, dok je jednog jedinog Demokrate. Naša ruka za bratski i iskren odnos uvijek je pružena, a srce otvoreno. Ali bratstvo nije ono što vi radite, i nije to prvi put! Za bratsvo je potrebno dvoje, gospodine Dačiću i ostali", poručile su Demokrate.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.