Dačić: Joanikije treba da se pozabavi Krivokapićem i da se uključi u rješavanje političke krize
Ivica Dačić

Dačić: Joanikije treba da se pozabavi Krivokapićem i da se uključi u rješavanje političke krize

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić pozvao je danas mitropolita crnogorsko - primorskog Joanikija de uključi u rješavanje političke krize u Crnoj Gori, naglašavajući da se nova Vlada ponaša vrlo slično kao i ona koju je predvodio Milo Đukanović.

Dačić je, za Televiziju Pink, rekao da je donošenje Rezolucije o Srebrenici u crnogorskom parlamentu, upereno direktno protiv Srbije i Republike srpske i da je to urađeno zbog jakog pritiska iz inostranstva.

On smatra da je ovo dio dobro osmišljenog projekta koji treba što više da optereti Srbiju i srpski narod, da bi se dokazalo da je Republika Srpska nastala na genocidu.

"Niko nije silom nametnuo Zdravka Krivokapić da bude premijer Crne Gore, i zato Srbija dosta oprezno govori o eventualnim potezima koji treba da uslijede nakon donošenja Rezolucije u Srebrenici. To što se dogodilo u crnogorkoj skupštini je jedno ogromno razočarenje, a Rezolucija je potpuno uperena protiv Srbije", kazao je Dačić.

On je podsjetio da je proteklih godina stalno govorio o Milu Đukanoviću i njegovim potezima.

"Sada više nećemo govoriti o Milu Đukanoviću. Treba da govorimo o drugima koji nose odgovornost. Više ne govorimo o tome kakva je do sada bila politika Crne Gore, već kakva će biti ta politika u budućnosti. I ne očekujem da to bude politika u interesu Srbije, već u interesu građana Crne Gire, a siguran sam da nije bilo u narodnom interesu da se donese ovakva Rezolucija, Treba i mitropolit Joanikije da se oglasi i da se malo pozabavi potezima Zdravka Krivokapića. Postoji i tu odgovornost", kaže predsjednik Skupštine Srbije.

Dačić ističe da Zdravko Krivokapić na čelo Vlade nije došao silom, već da je predložen za nosioca liste koja je pobijedila na izborima.

"Treba i mitropolit Joanikije da kaže šta misli o ovome što se događa, jer, podsjetiću, Krivokapić je došao na čelo Vlade jer je pokojni mitropolit Amfilohije tražio da on bude nosilac liste. Mislim i da novi mitropolit treba da se pozabavi situacijom u Crnoj Gori i položajem Srba u Crnoj Gori",rekao je Dačić.

On je rekao da se nova Vlada u Crnoj Gori i dio vladajuće koalicije ponašaju slično kao i vlast Mila Đukanovića.

"Sve što rade je toliko loše da će se steći utisak kod naroda da ni Milo Đukanović nije bio tako loš", kaže Dačić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.