Kamionet pokosio bicikliste na trci, šestorica kritično
Foto: AP

Arizona

Kamionet pokosio bicikliste na trci, šestorica kritično

Jedan kamionet je naletio na bicikliste tokom današnje drumske trke u Arizoni, kritično povrijedivši nekoliko, a policija koja je obezbjeđivala trku, poslije potjere je kamionet zaustavila znatno dalje, tek kada je zapucala na vozača i ranila ga.

Šestorica biciklista su u bolnici u kritičnom stanju posle nalijetanja kamioneta u jednom malom planinskom mjestu sjeveroistočno od grada Finiksa na grupu učesnika trke sa ukupno 270 biciklista, saopštila je policija.

Kacige, obuća i zgužvani i polomljeni bicikli bili su na ulici, a točak jednog bicikla je nađen zabijen u masku kamioneta koji je nalijetanjem oštećen čak i po krovu, i ima rupu od metka na prozoru.

Vozač kamioneta, 35-godišnjak, takođe je hospitalizovan u kritičnom, ali stabilnom stanju.

„Ne znamo njegov motiv“ za nalijetanje na bicikliste, rekla je policija za AP, i dodala – „znamo samo da je bježao s mjesta udesa“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.