Putin postavio Lavrova i Šojgua na čelo izborne liste Jedinstvene Rusije
Vladimir Putin

Putin postavio Lavrova i Šojgua na čelo izborne liste Jedinstvene Rusije

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da će ministri spoljnih poslova i odbrane biti na čelu liste kandidata vladajuće Jedinstvene Rusije za predstojeće parlamentarne izbore.

I šef diplomatije Sergej Lavrov i ministar odbrane Sergej Šojgu su izrazito popularni u Rusiji zbog čvrstog stava u vojnim pitanjima i u odnosu prema Zapadu.

Iako će biti kandidati na izborima 19. septembra, oni neće morati da budu poslanici ako budu izabrani.

Upadljiv je izostanak sa liste bivšeg predsjednika i premijera Dmitrija Medvedeva, koji je predsjednik Jedinstvene Rusije.

Medvedev je u januaru 2020. podnio ostavku na mjesto premijera i prešao na manje vidljivu funkciju zamjenika šefa Savjeta za nacionalnu bezbjednost.

Iako Jedinstvena Rusija i dalje dominira ruskom politikom, i glavni je Putinov oslonac, podrška birača toj stranci opada.

Prema aprilskom istraživanju Levada centra, za Jedinstvenu Rusiju bi glasalo svega 42 odsto birača, znatno manje nego što je dobijala ranije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.