Spajić: Moj tim radi mnoge stvari u cilju unapređenja inovacija u Crnoj Gori, bivša ministarka u jeku kampanje zaboravila na svoje obaveze
Jakov Milatović

Spajić: Moj tim radi mnoge stvari u cilju unapređenja inovacija u Crnoj Gori, bivša ministarka u jeku kampanje zaboravila na svoje obaveze

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović reagovao je na saopštenje bivše ministarke nauke Sanje Damjanović u kojem je ona saopštila da je Savjet za inovacije i pametnu specijalizaciju konstituisan prije dvije godine, 1. avgusta 2019 godine, a da nova "Vlada neznanja" formira već formirano tijelo.

"Da obnovimo gradivo: bivša ministarka nauke je očigledno zaboravila da je, kao predlagač Zakona o inovacionoj djelatnosti koji je Skupština donijela 30.07.2020, članom 40 predvidjela obrazovanje Savjeta za inovacije u roku od 60 dana od stupanja na snagu ovog Zakona", pojasnio je Milatović i dodao da je takođe, bivša ministarka, u roku od 30 dana, trebala da predloži Vladi na usvajanje Akt o osnivanju Fonda za inovacije.

"Da li je bivša ministarka, u jeku vrele predizborne kampanje zaboravila na svoje obaveze? Svaki dobar đak zna da “Repetitio mater studorium est”, poručio je Milatović na Tviteru.

Dodaje da je zato tim Ministarstva ekonomskog razvoja uradio obije stvari i mnoge druge u cilju unapređenja inovacione djelatnosti u CG.

"I još nešto - nauka i inovacije su u CG postojale i prije mandata bivše ministarke nauke, a postoje i nakon nje, i u dobrim su rukama", zaključio je Milatović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.