Bošković: Vučić i srpski mediji da ne manipulišu namjerno sadržajem Rezolucije
Predrag Bošković, Foto: DPS

Bošković: Vučić i srpski mediji da ne manipulišu namjerno sadržajem Rezolucije

Aleksandar Vučić nikako da shvati da je Crna Gora nezavisna država i da odluke donosi u interesu svojih građana i države, a ne da bi bilo kome drugom naštetila, saopštio je Predrag Bošković, član Predsjedništva i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore.

"Pošto je gotovo nemoguće da predsjednik susjedne države nije vidio u cjelosti tekst Rezolucije o genocidu u Srebrenici koju je usvojila Skupština Crne Gore, očigledno namjerno, a njegovi tabloidi ga u tome precizno slijede, prenebregava dio Rezolucije koji eksplicitno govori o tome da se genocid ne može pripisati ni jednom narodu u cjelosti, već isključivo pojedincima koji su ga počinili", pojasnio je Bošković.

Predsjedniku Srbije poručuje da treba da zna da država Crna Gora bezrezervno stoji uz sve svoje građane, bez obzira na njihovo nacionalno, vjersko ili bilo koje drugo opredjeljenje i da nema potrebe da ih ovako "patetično hrabri“ predsjednik bilo koje druge države.

"Jasno je da su mu ove svakodnevne jadikovke potrebne za unutrašnju upotrebu i novi ciklus teza o “ugroženosti Srba“ i neophodnosti njihove odbrane, koju će naravno on sprovesti, ali predsjednik Srbije mora uvijek imati na umu da ni on, ni bilo ko drugi izvan Crne Gore, nema pravo uticati na odluke najviših državnih crnogorskih institucija", izričit je Bošković..

"Kao što je namjerno prenebregao cjeloviti tekst Rezolucije o genocidu u Srebrenici, tako Aleksandar Vučić namjerno prenebregava da je Srbija, država čiji je predsjednik, još 2010. godine usvojila Deklaraciju o osudi zločina u Srebrenici, u kojoj se doslovce poziva na hašku presudu i „osuđuje se zločin na način utvrđen presudom Međunarodnog suda pravde u Hagu“, podsjetio je Bošković.

Dakle navodi da ono što je sama Srbija već učinila prije 11 godina, osuđujući genocid u Srebrenici, Vučić bi danas da zabrani Crnoj Gori. 

"Rezolucija o genocidu u Srebrenici usvojena je iznad dvotrećinskom većinom glasova u crnogorskom Parlamentu, čime su poslanici pokazali da je građanski i evropski duh Crne Gore neuništiv, uprkos suludoj ideji “srpskog sveta“, eksponentima predsjednika Vučića u Crnoj Gori i lavini laži da je Rezolucijom jedan narod označen kao genocidan", zaključio je Bošković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.