Radojević: Demokrate i URA da se jasno odrede o izjavama Kovačevića
Marko Radojević, Foto: Socijaldemokrate

Radojević: Demokrate i URA da se jasno odrede o izjavama Kovačevića

Samo dan nakon usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici, predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević, negirao je genocid u Srebrenici, saopštio je Marko Radojević predsjednik nikšićkog odbora Socijaldemokrata.

"Od Kovačevića koji pripada političkom subjektu koji je svoj odnos prema genocidu u Srebrenici više puta i krajnje jasno pokazao nas ovo uopšte ne iznenađuje. To je, uostalom, dio njihove politike za koju su dobili podršku birača. Ono što iznenađuje i što smatramo nedopustivim jeste ćutanje njegovih koalicionih partnera koji su, zajedno sa nama, u Parlamentu izglasali navedenu rezoluciju - Demokrata i URA", dodaje se u saopštenju.

Davanje podrške rezoluciji kako navodi bio je gest za svaku pohvalu i doprinos slanju jasne poruke da je većinska Crna Gora jasno određena prema ovakvim civilizacijskim vrijednostima.

Sada je kako poručuje na svima koji su digli ruku za rezoluciju o genocidu u Srebrenici da se postaraju da njene odredbe zažive i u praksi.

"Stoga od Demokrata i URA očekujemo jasnu osudu ovakvog ponašanja predsjednika Opštine Nikšić, ali i da se dobro zamisle da li je podrška ovakvoj politici u našem gradu opravdana bilo kojim drugim razlozima", zaključuje se u saopštenju SD-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.