Na društvenim mrežama prijetili urednici Parlamentarnog kanala TVCG
Slavica Kruščić Vasović

Na društvenim mrežama prijetili urednici Parlamentarnog kanala TVCG

Urednica Parlamentarnog kanala i emisije “Zumiranje”, Slavica Kruščić Vasović, putem društvenih mreža, bila je na meti prijetnji, poruka uvredljivog sadržaja i vulgarnih snimaka, zbog čega se obratila nadležnim službama, koje su, kako je navela, pokazale spremnost da hitno procesuiraju slučaj u svjetlu činjenice da su verbalni i fizički napadi na novinare Javnog servisa, u posljednje vrijeme, učestali.

Menadžment i uredništvo RTCG izrazili su nadu da će nadležni brzo i efikasno pronaći i procesuirati počinioca, a novi Savjet da će zaštititi novinarku Kruščić - Vasović i odrediti se prema prijetnjama i vulgarnostima koje su joj upućene.

Najavljeno je da će o svemu biti obaviještene ambasade zapadnih zemalja, EU i OEBS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.