EU će predložiti nove uslove za Crnu Goru 22.juna
ilustracija

EU će predložiti nove uslove za Crnu Goru 22.juna

Na Međuvladinoj konferenciji između Crne Gore i Evropske unije (EU), koja treba da bude održana u utorak, 22. juna, na kojoj će biti analiziran kompletan pregovarački tok između Crne Gore i EU, dio članica EU će predložiti nove uslove u oblasti vladavine zakona.

Na toj će se konferenciji vidjeti kakvi će to uslovi biti i šta će dio članica evropskog saveza, predvođenih Francuskom, da traži od Crne Gore. Ovo tim prije što je Francuska inicirala novu metodologuju za pristupne pregovore, piše Dan.

Nova metodologija bila je prethodnih dana tema razgovora glavnog pregovarača Crne Gore sa EU Zorke Kordić i francuskih zvaničnika.

“Nakon tri dana intenzivnih sastanaka sa zvaničnicima Francuske, na temu evropske perspektive Crne Gore, dobili smo snažne poruke podrške geostrateškoj orijentaciji Crne Gore, snažnom opredjeljenju za punu usklađenost sa zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom EU, i onome što je najvažnije, što je ključni prioritet Vlade, a to je suštinska reforma vladavine prava”, kazala je Kordić nakon jučerašnjeg sastanka sa poslanicima Nacionalne skupštine Francuske, čime je završila radnu posjetu Parizu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.