Još ne znaju kako je stradao policajac Elezović
Rudolf Elezović, foto: Facebook

Još ne znaju kako je stradao policajac Elezović

Više državno tužilaštvo u Podgorici još nije dobilo zvaničan obdukcioni nalaz o uzroku smrti policijskog službenika Rudolfa Elezovića, čije beživotno tijelo je pronađeno 8. juna u kasnim večernjim časovima, u rijeci Bojani u mjestu Sveti Đorđe kod Ulcinja.

Porodica je nestanak Elezovića prijavila 27. maja, a nakon višednevne potrage, službenici Sektora granične policije su pronašli njegovo tijelo u Bojani i to u blizini Šaskog kanala.

Tužiteljka/portparolka Višeg državnog tužilaštva Podgorica Lepa Medenica saopštila je “Vijestima” da se predmet nalazi u fazi izviđaja i da su do sada preduzete brojne “mjere i radnje neophodne za utvrđivanje okolnosti nastanka događaja”.

“Donijeta je i naredba za obdukciju tijela, a obdukcioni zapisnik nije dostavljen ovom tužilaštvu. U daljem toku postupka preduzeće se i druge mjere i radnje za kojima se ukaže potreba, a sve u cilju rasvjetljavanja okolnosti pod kojima je nastupila smrt lica R.E.”, piše u odgovoru Medenice.

Kako je i pod kojim okolnostima došlo do smrti Elezovića biće jasnije kada se tužilaštvu dostavi obdukcioni nalaz u kojem bi trebalo da se pojasni kakva je i pod kojim uglom prostrelna rana u predjelu glave, kao i približno vrijeme kada je nastupila smrt.

Policija je tokom uviđaja, kako saznaju “Vijesti”, pronašla oružje u rijeci, ali će se tek nakon vještačenja znati da li je to oružje iz kojeg je ispaljeno zrno i da li kalibar odgovara i ulaznoj rani na glavi policijskog službenika.

“Nakon izvršenog uviđaja, donijeta je naredba od strane tužilaštva, za sva neophodna vještačenja predmeta, izuzetih sa lica mjesta. Vještačenja su u toku”, navela je Medenica.

Iz Višeg državnog tužilaštva nijesu odgovorili “Vijestima” koje je oružje pronađeno u rijeci, gdje je tačno bilo, te koje je marke i kalibra...

U Višem državnom tužilaštvu zbog izviđaja nijesu ulazili preciznije u detalje, tako da nijesu odgovorili ni na pitanje da li je do sada pronađen mobilni telefon Rudolfa Elezovića.

Nema odgovora ni na to da li su pronašli njegov automobil, ali ni detalje da li se u ovom trenutku zna kako je Elezović došao do mjesta gdje je pronađeno njegovo beživotno tijelo.

U noći kada je izašao iz kuće, Elezović je kazao porodici da ide da se nađe sa nekim, a sa sobom tada, kako je rečeno nezvanično, nije ponio službeni pištolj.

Danima prije nestanka, Elezović je često prelazio granicu sa Albanijom i vraćao se u Ulcinj, tvrdi jedan od sagovornika “Vijesti”.

Isti izvor kazao je da je on vodio internu istragu kako bi utvrdio ko mu i zbog čega navodno namješta aferu i povezuje ga sa organizovanom kriminalnom grupom, uhapšenoj zbog šverca droge u policijskoj akciji “Zamka”.

Svjedok-saradnik u tom predmetu navodno je tužilaštvu i policiji dostavio podatke, ali i kriptovani telefon sa komunikacijom, tvrdeći da su visokopozicionirani službenici policije, navodno, pomagali članovima kriminalne grupe tokom prekograničnog šverca droge.

Tom svjedoku su, nekoliko dana nakon nestanka Elezovića i to dok je trajala međunarodna potraga, zapaljena četiri skutera u ulcinjskom naselju Totoši.

Policija je u akciji “Zamka” 10. februara uhapsila 24 osobe, koje terete da su organizatori i članovi kriminalne organizacije nekoliko tona marihuane iz Albanije, preko Crne Gore, ka zemljama regiona i EU.

Elezović je šest godina bio šef ulcinjske policije, a nakon 2014. godine, kada je smijenjen, bio je na pozicijama unutar Sektora granične policije, zaduženim za Bar i Ulcinj.

Porodica Elezović, tvrde upućeni, imućna je ulcinjska familija i bavi se i uzgojom mandarina,pišu Vijesti.

Rudolf je godinama bio i predsjednik lokalnog udruženja “Agrumi”...

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.