Krivokapić - Kurc

"Crna Gora ne bi trebalo da bude talac neriješenih pitanja u regionu"

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić tokom posjete Beču, gdje učestvuje na Samitu lidera Zapadnog Balkana, sastao se sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom.

Krivokapić je kazao je da većina građana Crne Gore želi da vidi našu zemlju kao punopravnu članicu Evropske unije.

„Vlada kojom predsjedavam to vidi kao najvažniji vanjskopolitički prioritet i ulaže maksimalne napore da do kraja mandata  ispunimo sve preduslove. Raduje me da Austrija, ali i naši drugi partneri širom Evrope to prepoznaju. U to sam se uvjerio danas, ali i prethodnih mjeseci u razgovoru sa najvišim zvaničnicima država članica“ , kazao je premijer Krivokapić.

Krivokapić je istakao da Crna Gora ne bi trebalo da bude talac neriješenih pitanja u regionu, poručivši da je Vlada prvenstveno posvećena građanima, a samim tim i jačanju vladavne prava i borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Kancelar Austrije Sebastijan Kurc izrazio je zadovoljstvo susretom sa predsjednikom Vlade Crne Gore.

On je, kako je saopšteno, poručio da će Austrija nastaviti svesrdno da podržava evropski put Crne Gore.

Kancelar Kurc uputio je snažnu podršku Vladi na njenom reformskom putu, istakavši da postoji prostor za saradnju u oblasti ekonomije, turizma i energetike.

Sagovornici su saglasni da intenzitet kontakata dvije zemlje značajno doprinosi unapređenju ukupnih međudržavnih odnosa te iskazali opredjeljenost da u narednom periodu bliže sarađuju u pogledu snaženja ekonomske i druge saradnje od obostranog značaja.

Ovo je bio drugi sastanak predsjednika Vlade Crne Gore prof. dr Zdravka Krivokapića sa kancelarom Austrije od početka manadata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.