Popović: Nijesmo mogli spriječiti izvršenje sudske presude; Veliki broj građana traže da se oslobodi otac i da mu se vrate djeca (Video)

Direktorica Centra za socijalni rad Podgorica Marija Popović kazala je da je pokrenuto pitanje odgovornosti svih učesnika događaja oduzimanja djece samohranom ocu koji je juče u Podgorici uhapšen zbog izdržavanja zatvorske kazne od 30 dana. Nakon hapšenja Centar za socijalni rad pokušao je da preda njegovo dvoje maloljetne djece majci.

"Pokrenuto je pitanje odgovornosti svih učesnika ovog događaja.Detalje ne možemo iznositi u javnost zbog zaštite maloljetne djece i njihove privatnosti. ", kazala je Popović jer se, kaže, "mora raditi u njihovom najboljem interesu a svjesni smo da su ovako i dodatno traumatizovana i da ovo ne može biti u korist djece".

Ona je kazala da su djece "na sigurnom" a nakon posjete socijalnog radnika. Slučaj ima svoga voditelja, supervizora i lica zadužena da isprate slučaj a Centar će, kako je kazala, nastaviti da radi  domenu svoje nadležnosti za dobrobit djece.

popovic

Popović je navela je da nisu imali sve detalje u vezi postupka njihovih službenika te da je riječ o izvršenju sudske presude.

Okupljanje u Podgorici

Veliki broj građana  okupio se na protestu ispred zgrade Glavnog grada zbog slučaja samohranog oca nakon čega su se uputili ka zgradi Skupštine Crne Gore.  Okupljeni uzvikuju "Ne damo djecu".

Traže da im se neko od nadležnih obrati. Čeka se epilog razgovora sa advokatom uhapšenog i traže da se on oslobodi, "plaćanjem kaucije ili na drugi način", rečeno je na skupu a prenosi Pobjeda.

Sve što tražimo je sloboda ovog čovjeka i da mu se vrate djeca, ali i da neko odgovara za ovo.Mora da nam se obrati neko od ministara ali prije svega da se obrati djeci da se ovo ne desi nikad više - - rekao je Jovan, jedan od okupljenih.

Uznemirujući snimak  objavljen je na društvenim mrežama na kome se vidi kako su policajci uhapsili samohranog oca dvoje djece, kao i da su radnici Centra za socijalni rad Podgorica djecu protiv njihove volje namjeravali da predaju majci. Iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja saopštili su da su iz njihove nadležnosti preduzeli sve raspoložive mjere, kako za zaštitu prava i dobrobiti djece, tako i radi utvrđivanja odgovornosti svih učesnika ovog događaja i o tome će povratno izvijestiti javnost.

Djecu je obišao i ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić. Povodom ovog slučaja oglasio se i premijer.

Upravo sam završio telefonski razgovor sa ministrom  Milojkom Spajićem i naložio mu da ispita sve okolnosti oko događaja sa djecom kao i da sankcioniše sve koji nisu profesionalno postupili. Na prvom mjestu je dobrobit djece i to svima mora biti prioritet - poručio je predjsednik Vlade Zdravko Krivokapić ranije na Twiteru.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.